Onninen tar i bruk semitrailere på biogass

05/24/2023 10:00 PM
Onninen har tatt i bruk to nye semitrailere på biogass på sin distribusjonsrute mellom Langhus og Trondheim. Dette understreker konsernets klimapolitikk med mål om nullutslipp innen 2030.

-Våre nye semitrailere markerer en viktig milepæl i vårt bærekraftsarbeid. Vi har satt oss konkrete målsetninger med tanke på CO2-utslipp knyttet til vår distribusjon. Vi har mål om å være klimanøytrale innen utgangen av 2025, og at innleid transport skal ha nullutslipp innen 2030, sier direktør for distribusjon i Onninen, Tore Myhre.

Onninen kjøpte Elektroskandia Norge i mars 2023, og de nye semitrailerne skal gå i trafikk mellom Elektroskandias hovedlager på Langhus og Trondheim. I daglig drift vil de to kjøretøyene utgjøre en årlig reduksjon på ca 200 000 kg Co2.

– Onninen har i dag nullutslipp på alle våre leveranser i Stor-Oslo. I tillegg benytter vi jernbane der det er mulig, blant annet til Nord-Norge og dedikerte dager til Vestlandet. Det pågår et løpende arbeid med å flytte volumer over til mer miljøvennlige alternativer, sier Hans Joachim Motzfeldt, miljø- og bærekraftansvarlig i Onninen.

Onninen-selskapet har store ambisjoner for hele logistikkoperasjonen, og selskapet er i dag i stand til å måle utslippene sine mer nøyaktig gjennom eget klimaregnskap. Mellom 2021 og 2022 målte man en reduksjon på ca. 230 tonn CO2. Reduksjonen er et resultat av mer nøyaktige CO2-utregninger, men også egeninnsats for å oppnå mer klimavennlig transport. To nye semitrailere på biogass forsterker dette arbeidet.

-Kesko-konsernet har ambisiøse klimamål. Våre kunder og samarbeidspartnere blir stadig mer miljøbevisste, og for å vinne framtidens marked er det en forutsetning å ligge i front på dette feltet, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge.

For ytterligere informasjon:
Hans Joachim Motzfeldt, Miljø- og bærekraftsansvarlig, 977 84 854
Line Tranberg, markedssjef Onninen, 916 40 403