Informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler eller lignende teknologier (ofte kalt "cookies") for å sikre at nettstedet vårt er sikkert, pålitelig og fungerer optimalt. Vi bruker også informasjonskapsler for å analysere, forbedre og utvikle nettstedet for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Her forklarer vi hva informasjonskapsler er, hva de brukes til, hvilke informasjonskapsler Onninen bruker og hvilke valg du kan ta.

Hva er informasjonskapsler og hva brukes de til?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som består av bokstaver og tall. Disse sendes fra Onninen eller våre partneres webservere og lagres på enheten din som beskrevet nedenfor. Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler:

  • Økt-informasjonskapsler

Disse lagres midlertidig på datamaskinen din når du besøker nettstedet vårt og fjernes så snart du lukker nettleseren.

  • Permanente informasjonskapsler

Disse blir liggende på maskinen din til du velger å fjerne dem.

  • Førsteparts informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene plasseres på datamaskinen din av Onninen når du surfer på nettstedet vårt.

  • Tredjeparts informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon for annonsering og skreddersydd innhold, samt web-statistikk. Informasjonskapslene kommer fra Onninens partnere når du surfer på Onninens nettsted (dette er tredjeparts informasjonskapsler som for eksempel gjør at du ser annonser på produkter du tidligere har klikket eller søkt på). Tredjeparts informasjonskapsler gir et bilde av brukerens nettvaner, men identifiserer ikke brukeren. Hvis du ikke vil akseptere tredjeparts informasjonskapsler kan du blokkere denne typen informasjonskapsler i nettleseren din ved å angi en individuell innstilling på datamaskinen din.

I tillegg til informasjonskapsler, er det også pikselmerker, web beacons, nettlagring, mobilidentifikatorer og andre lignende teknologier som kan ha de samme eller lignende funksjoner som informasjonskapsler. I denne oversikten over informasjonskapsler bruker vi begrepet "informasjonskapsler" for alle informasjonskapsler, mobilidentifikatorer og lignende teknologier.

Informasjonskapsler på Onninens nettsted

Informasjonskapslene brukes for å forbedre tjenestene vi tilbyr deg. Generelt kategoriserer vi informasjonskapslene våre og deres bruk som følger:

  • Nødvendige og funksjons-informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene brukes til å tilby funksjoner på nettstedet vårt og er nødvendige for å sikre at nettstedet, teknisk og visuelt, fungerer som det skal. Disse informasjonskapslene hjelper oss også med å til en viss grad analysere de besøkendes atferd på nettstedet for å forbedre brukeropplevelsen og sikre nettstedets funksjonalitet.

  • Analyse og brukervennlighet

Analyse-informasjonskapsler samler inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt slik at vi kan forbedre våre tjenester. Disse informasjonskapslene gir statistikk om ytelse og besøkende til nettstedet. Via disse informasjonskapslene kan vi telle besøk og trafikkilder slik at vi kan måle og forbedre hvordan nettstedet fungerer. Vi finner ut hvilke sider som er mest og minst populære og ser hvordan besøkende beveger seg rundt på nettstedet.

  • Markedsføring

Disse informasjonskapslene skal gi deg en personlig opplevelse og relevant skreddersydd markedsføring for deg.

Aktive informasjonskapsler og lagringstid

Nødvendige informasjonskapsler
Consent Management Platform, kconsent & kvendors, 12 måneder
(Disse informasjonskapslene kreves for å lagre samtykkeopplysningene til kunden)

NewRelic, JSESSIONID, økt
(JSESSIONID-informasjonskapselen brukes til å lagre en øktidentifikator slik at New Relic kan overvåke øktantall for et program. Informasjonskapsel-verdien genereres av Jetty)

NewRelic, NRAGENT, økt
(NRAGENT-informasjonskapselen angis bare hvis du bruker nettleseragentversjon v443 eller lavere. Den opprettes når et token deles ut til en sluttbruker av New Relic-samleren)

NewRelic, NREUM, økt
(Denne informasjonskapselen opprettes bare i nettlesere som ikke støtter Navigation Timing-API. Når en nettleser støtter API for navigering, kan et eget grensesnitt brukes til å bestemme navigasjonens starttid)

Onninen autentisering, auth, 24 timer innlogget bruker, 5 år ikke logget inn
(Brukes for å autentisere brukeren til Onninen-nettstedet)

Onninen økt, side, 10 år
(Brukes for side-funksjonalitet)

Analyse og brukervennlighet
Google Analytics, ga, 2 år
Google Analytics, ga, 2 år
Google Analytics, gac_(property-id), 90 dager
Google Analytics, gat, 1 min
Google Analytics, gid, 24 h
Google Analytics, AMP_TOKEN, 30 sek til 1 år

Feedbackly, fbly_ (organisasjon_id), ingen sluttdato

Markedsføring
Google Ads, 1PJAR, 1 måned
Google Ads, ANID, 13 eller 24 måneder
Google Ads, IDE, 13 eller 24 måneder
Google Analytics-Ad features, gads, 13 måneder
Google Analytics-Ad features, gcl, 90 dager
Google Analytics-Ad features, 1PJAR, 1 måned
Google Analytics-Ad features, ANID, 13 eller 24 måneder
Google Analytics-Ad features, DSID, 2 uker
Google Analytics-Ad features, IDE, 13 eller 24 måneder
Google Analytics-Ad features, VISITOR_INFO1_LIVE, 6 måneder

Samtykke til bruk av informasjonskapsler

I henhold til lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven § 2-7 b) må alle som besøker et nettsted eller en app som bruker informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om dette og hvordan disse brukes. Den besøkende må også samtykke til bruk av informasjonskapsler.

Hos Onninen samtykker du til at Onninen bruker informasjonskapsler i banneret som blir presentert for deg første gang du besøker nettstedet vårt. Du kan når som helst endre valgene dine via «Endre informasjonskapsler» i bunnteksten.

Om du vil unngå eller ta bort informasjonskapsler

Du kan velge å blokkere informasjonskapsler gjennom nettleserinnstillingene dine slik at den automatisk nekter lagring av informasjonskapsler eller informerer deg hver gang et nettsted ber om å lagre en informasjonskapsel. Du kan også slette allerede lagrede informasjonskapsler i nettleseren din. Nøyaktig hvordan dette fungerer, er forskjellig fra nettleser til nettleser, og du kan lese mer om dette i instruksjonene til nettleseren din eller i hjelpefunksjonen som de fleste nettlesere har. Noen tjenesteleverandører, f.eks. Google, tilbyr også sine egne avmeldingsverktøy som du kan lese mer om på nettstedene deres.

Vær oppmerksom på at blokkering av informasjonskapsler kan føre til at du ikke har tilgang til alle sider og funksjoner på nettstedet vårt eller i appene våre, og det kan også forringe brukeropplevelsen.

Hvis du bruker en mobilenhet, kan du velge bort bruk av mobilidentifikatorer for visse typer interessebasert annonsering, inkludert de som er utført av oss, ved å gå til innstillingene til Apple- eller Android-mobilen din og følge de sist publiserte instruksjonene. Hvis du velger dette bort, vil ingen ytterligere datainnsamling eller sporing finne sted. Det betyr at hvis du senere bestemmer deg for å aktivere disse, vil vi ikke kunne fortsette å spore deg ved å bruke samme ID som før, og du vil være en ny bruker av systemet vårt for alle praktiske formål.