Belysningstrender og energieffektive oppvarmingsløsninger

01/01/2024 11:00 PM
Lys og varme er grunnleggende funksjoner i alle bygg, og påvirker både komfort, trivsel og energikostnader.

Belysning - Overgang til energieffektive LED-løsninger

I 2023 trådte nye EU-regler fra RoHS-direktivet i kraft, med hensikt å fase ut lyskilder med høyt energiforbruk og kvikksølv. Dette innebærer at det er forbudt å produsere blant annet kompaktlysrør med integrert forkoblingsutstyr, visse høyspennings- og lavspenningshalogenlamper og lysrør av typen T12, T2 – og nå også T5 og T8.

Dette har konsekvenser for deg og dine kunder.
Ettersom produksjonen av de gamle lysstoffrørene nå er forbudt, vil stadig flere ha behov for å oppgradere til moderne LED-belysning etter hvert som lagrene blir tomme for de gamle lyskildene.

Belysningstrender

Belysning er en praktisk nødvendighet i alle bygg. Men det handler også om estetikk, stemning og trivsel. Riktig belysning kan transformere et rom og endre atmosfæren fra nyttig arbeidsbelysning til koselig stemningsbelysning på et øyeblikk.
Hos Onninen finner du det siste innen stilig og effektiv belysning fra produsenter som fokuserer på kvalitet, estetikk og energieffektivitet.

Downlights

Downlights har vært i trendbildet lenge, og er fortsatt veldig aktuelt. Disse innfelte lyskildene gir en jevn fordeling av lys, samtidig som de skaper en moderne og elegant atmosfære som passer til både hjemmet og kontoret.

LED-striper

LED-striper har blitt svært populært i det siste, ettersom de både er energieffektive og gir stort spillerom for kreativ belysning. De kan plasseres rundt speil, under møbler eller langs taket for å skape spennende visuelle effekter.

Uten navn-2

SG -Trendy og energieffektiv belysning

SG leverer et bredt utvalg av lettmonterte og energieffektive lyskilder og armaturer som dekker ulike behov. De er også i gang med å lage EPD-er til alle produkter, som kommer løpende.

Uten navn-1

Scanstrip fra Aneta

Moderne LED-produkter for private hjem og bedrifter. Scanstrip-serien er en stadig voksende produktserie med LED-striper. I dag inneholder den et godt utvalg LED-striper, drivere, styring og aluminiumprofiler.

Termostater

Enten du skal installere varmekabler, varmefolie eller radiatorer, lønner deg seg som regel å koble til en moderne termostat som regulerer temperaturen mer effektivt. En smart termostat gir brukeren bedre kontroll over innetemperaturen, og fører til økt komfort. Samtidig gir det betydelige besparelser på strømregningen ettersom man får full oversikt og enkelt kan redusere unødvendig energiforbruk.

Er ikke kunden klar for et helt smarthussystem?

Mange av termostatene i sortimentet vårt kan brukes både frittstående og som en del av et smarthussystem. Hvis kunden vil oppgradere til flere smartprodukter senere, er det enkelt å utvide systemet. Stadig flere produkter kjører også på åpen protokoll, som gjør at man ikke er bundet til ett merke.

Uten navn-2

ELKO – smarte produkter som reduserer energiforbruket

ELKO leverer smarte stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell som hjelper deg med å bruke strøm på en smartest mulig måte

Anerkjente leverandører

Onninen samarbeider med anerkjente leverandører som tilbyr avanserte og energieffektive oppvarmingsløsninger. Vi gir deg tilgang til et bredt utvalg av moderne varmeovner, varmepumper, gulvvarme og termostater som øker komforten i hvert rom uten å sløse med energi.

Mange av produktene er utviklet av norske og nordiske leverandører, og designet med tanke på det nordiske markedet og klimaet.

Gulvvarme

Gulvvarme eliminerer kalde soner og gir en jevn og behagelig varmefordeling i hele rommet. Det kan bidra til å redusere behovet for annen oppvarming i boligen.
Installering av gulvvarme gir ikke bare økt komfort, men er også energieffektivt og positivt for luftkvaliteten.
Onninen har varmekabler, varmefolie og varmestyringssystemer av høy kvalitet som passer til ulike typer prosjekter og gulvbelegg.

Her er 5 gode grunner til å installere gulvvarme:

1. Komfort

Gulvvarme gir en jevn og behagelig varmefordeling i hele rommet som eliminerer kalde områder. Ingen kalde føtter, bare en jevn og lun varme som øker komforten i hjemmet.

2. Energieffektivitet

Oppvarming av gulvet er en energieffektiv løsning. Fordi varmen stiger oppover, kan man oppnå ønsket temperatur uten mange radiatorer eller annen oppvarming av rommet. Dette reduserer energiforbruket og gir potensielle besparelser på oppvarmingskostnader over tid.

3. Diskré

Gulvvarme er en usynlig og plassbesparende løsning, da den er skjult under gulvet. Dette gir frihet og muligheter til å designe rommet uten å bekymre seg for plasseringen av radiatorer eller varmeovner. Rommet får et rent og moderne utseende uten synlige oppvarmingsenheter.

4. Bedre luftkvalitet

Gulvvarme reduserer sirkulasjonen av støv, allergener og luftbårne partikler som ofte kan samle seg rundt tradisjonelle varmekilder. Dette bidrar til å skape et sunnere inneklima, noe som er spesielt viktig for de som lider av allergier eller astma.
Kilder: Energiverket og lhl

5. Fleksibel løsning

Gulvvarmesystemer fungerer godt med en rekke gulvbelegg, inkludert fliser, laminat, tre og teppe. Sørg for å veilede kunden i forhold til temperaturbegrensninger og andre viktige faktorer i enkelte typer gulvbelegg.

Onnline

Onnline er Onninens egen merkevare, hvor det legges vekt på høy kvalitet, energieffektivitet og mindre miljøpåvirkning.

Onnline varmefolie 60W/m2 i breddene 60cm, 100cm og 120cm

Onnline varmefolie gir en behagelig og komfortabel gulvarme, som fører til en jevn varmefordeling i hele rommet.

Direkte oppvarming av gulvet reduserer varmetapet, og resulterer i en mer bærekraftig og energieffektiv oppvarmingsmetode.

Total byggehøyde med Onnline isolasjonsplate er <7 mm.

  • Reduserer energiforbruket
  • Egner seg for bruk under flytende gulv i oppholdsrom/tørrom
  • Lang levetid og ingen vedlikehold
  • Gulvvarme gir høyere verditakst ved salg av eiendom
  • Reduserer sirkulasjonen av støv og allergener i lufta
  • Kompatibel med termostater og smarthusløsninger

Onnline isolasjonsplate

Onnline 6 mm isolasjonsplate til bruk under varmefolien gir optimal trykkfasthet og god isolasjonsevne. Platen har en trykkfasthet på >40tonn/m2 og er godkjent for alle typer parkett- og laminatgulv. Sammen med folien bygger varmegulvet <7mm.

Onnline tilkoblingssett

Onnline varmefolie installeres raskt og enkelt ved hjelp av det tilhørende tilkoblingssettet. Settet inneholder 5m vulktape, 10m endetape og 10stk tilkoblingsklemmer for 5 stk. varmefolielengder.

elektranorge folie 02

Utvalgte varer

Oppvarming – Kombiner energisparing og komfort

Enten det er snakk om private hjem, kontorbygg eller industribygg, spiller valg av oppvarmingsløsning en avgjørende rolle for komfort og trivsel. Samtidig er det viktig å kontrollere energikostnadene. Takket være den raske teknologiske utviklingen, kan vi i dag tilby et bredt spekter av moderne oppvarmingsalternativer som passer til ulike forutsetninger og behov.

Hvordan velge riktig løsning?

Behovsanalyse

Først og fremst er det viktig å gjennomføre en grundig behovsanalyse for å forstå kundens spesifikke ønsker og krav. Er det behov for både oppvarming og kjøling? Hvor stort er området som skal oppvarmes? Dette vil bidra til å identifisere riktig teknologi og kapasitet.

Rådgivning

Kundene trenger ofte veiledning i å velge den beste løsningen. Promoter gjerne energieffektive løsninger som bidrar til å redusere energikostnader og miljøpåvirkning.

Uten navn-1

Glamox Heating 3001-serien

Glamox Heating 3001 er en serie med energieffektive panelovner med funksjonelt design og utskiftbar termostat.