Onninen med vekst i tredje kvartal

Elektrogrossisten Onninen vokste med 28,4 prosent i tredje kvartal, det kommer frem i kvartalsrapporten til morselskapet Kesko. Selskapet tar betydelige markedsandeler og nyter godt av en bygg- og anleggsektor som etterspør stadig mer elektromateriell.

– Det er spesielt stor etterspørsel etter kompetanse og materiell mot elektro innen bygg- og anleggsbransjen, noe som gjenspeiles i en formidabel vekst for Onninen. Så har vi også en kjempevekst innen installasjon av elbil-ladere i norske hjem. Onninen tar betydelige markedsandeler i Norge og er virkelig på offensiven, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Onninen omsatte for 70,3 millioner euro i tredje kvartal, det tilsvarer en vekst på 28,4 prosent i kvartalet sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

Byggmakker med vekst

Kesko eier også Byggmakker. Resultatene fra byggevarekjeden er svært gode.

– Mange har spådd at forbruket skulle vris tilbake til opplevelser og restaurantbesøk, men oppussingsboomen har fortsatt med stor styrke. Selv om også vi har hatt utfordringer med varemangel på enkelte produkter, har vi hatt langt mindre problemer enn vi ser i andre bransjer. Alt i alt kan vi se tilbake på et sterkt kvartal for byggevare, sier Kristoffersen.

Kvartalstallene viser økt etterspørsel etter Byggmakkers produkter i Norge. Byggmakker omsatte for 184,3 millioner euro i tredje kvartal. Etter at oppkjøpet av Carlsen Fritzøe er konsolidert inn i regnskapene, tilsvarer dette en vekst på 9,9 prosent sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

For mer informasjon, kontakt:

Petter Knutsen, Direktør Kommunikasjon, Konsepter & eCom, +47 90 96 43 66

*Om Kesko Norge

Byggmakker og Onninen som eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester. Les mer på: Byggmakker.no og onninen.no *