Effektiv solcelleteknologi med energilagring

3 minutter|22/9/2022

Smart Energy Systems er Onninens nye solcelleleverandør, som tilbyr komplette solcellesystemer med mulighet for energilagring.

Kombinasjonen av skyhøye strømpriser over deler av landet, og et økende behov for å ta vare på miljøet, har fått etterspørselen etter solceller til å eksplodere på både privatmarkedet og bedriftsmarkedet.

– Med et ustabilt strømmarked hvor prisene på strøm når nye høyder nesten hver uke, blir det mer og mer lønnsomt å benytte solcelleanlegg, forteller Tommy Aasheim, kategorisjef Building and technical trade i Byggmakker og Onninen.

I Smart Energy Systems, Onninens nye solcelleleverandør, merker de også den økende etterspørselen etter løsninger som kan løse energiutfordringene på sikt.

– Det er ingen underdrivelse å si at interessen har eksplodert. Nå vil alle ha solceller, og helst i går. Det virker som om folk har akseptert at vi kommer til å ha høye strømpriser de neste årene, sier salgssjef Ole Marius Christiansen.

Onntime artikkelbilde Solcelle Ole Marius

STOR ETTERSPØRSEL: Ole Marius Christiansen i Smart Energy Systems opplever at stadig flere ser verdien av å investere i solceller.

Mer lønnsom teknologi

Solcellepaneler har vært på markedet i mange år, men det er først i de senere årene at teknologien virkelig har blitt lønnsom og effektiv med lavere priser og høyere ytelse på solcellepanelene. Derfor kan det hende at noen av kundene dine fortsatt tenker at solcellepaneler og komponenter er veldig kostbare, og produserer for lite strøm til at det blir lønnsomt.

– I dag jobber produsentene kontinuerlig med utvikling av solcellene for å få mer strøm ut av samme areal som benyttes på dagens solceller. Dette vil igjen gi enda mer solstrøm per m2 solcellepanel man installerer, sier Aasheim.

En av de mest etterspurte nye funksjonene er at man ved strømbrudd skal kunne ha strøm tilgjengelig, ved bruk av batteribank som lades opp av solcellene.

– Da vil man ha en sikkerhet om at man fortsatt har strøm tilgjengelig i et gitt antall timer hvis strømmen går, avhengig av størrelsen på batteribanken man setter opp, sier Aasheim.

Energilagring gir enda større gevinst

Smart Energy Systems er en av produsentene som er med på å drive teknologien fremover. De leverer kostnadseffektive og fremtidsrettede løsninger innen fornybar energi og energilagring til både privatboliger og næringsbygg.

– Vi er en komplett leverandør som tilbyr solcelleanlegg, batteriløsninger og energilagring, det vil si alt du trenger for å produsere strøm til hytter, hus og næringsbygg, sier Christiansen.

Løsningene deres gjør det mulig å lagre strøm ved hjelp av produkter som hybridinverter og ulike batteriløsninger, noe som gjør solcelleanlegget enda mer lønnsomt.

– Muligheten for å lagre energi sørger for enda bedre utnyttelse av energien. Dette kommer altså i tillegg til den avtalen folk ofte har med strømselskapet om salg av overskuddsstrømmen man produserer, sier Christiansen.

Solcelleløsningen til Smart Energy Systems er svært montasjevennlige for deg som installatør, og har et design som passer til de fleste bygg.

– Mange er ikke så begeistret for de tradisjonelle metallfargede panelene på taket. Derfor tilbyr vi solcellepaneler i en matt, svart farge som ser mye mer diskré ut, sier han.

Smart Energy Systems hos Onninen