ELKO RS Nordic – nå i trendy renhvit farge

2 minutter|19/7/2022

Den tidløse klassikeren ELKO RS er endelig tilgjengelig i den nye fargestandarden RAL9003.

RS16-serien ble lansert tidlig på 90-tallet, og har med sine elegante linjer og polarhvite farge vært en favoritt i det norske markedet siden den gang. Men i takt med at markedstrendene endrer seg, har det oppstått en etterspørsel etter flere fargevalg.

Derfor lanserer ELKO nå serien RS Nordic, som er en komplett serie med oppdaterte versjoner av produktene i den nye fargestandarden RAL9003.

– ELKO RS i polarhvit har vært markedsledende lenge, men vi så at produktene ikke hang helt med på trendene lenger. Derfor har vi fornyet en tidløs klassiker, sier Luis Polanco, Channel Marketing Manager Norway i ELKO.

Renere hvitfarge

Tidligere var det den polarhvite fargen, som også kalles eggehvit eller bomullshvit, som var standard på listverk og dørkarmer.

I dag er det derimot den renhvite fargen som er standard på listverk, dører, karmer og lakkerte ventilasjonsprodukter. Det er også en av de vanligste fargene på moderne veggmoduler og veggmaling. Denne fargen inneholder kun sorte og hvite toner, noe som gjør den helt nøytral og trygg å bruke sammen med andre farger.

– Dette er en kaldere og mer krittaktig farge sammenlignet med den tradisjonelle bomullshvite fargen som har litt gulskjær i seg. Denne nye og renere hvitfargen passer veldig godt inn i den nordiske stilen, sier Polanco.
bilde ELKO RS Nordic – nå i trendy renhvit farge.1
KRITTHVITT: nye bygg og renoveringsprosjekter bruker ofte den nye, hvitere fargen.

Ikke alle kundene dine tenker over at det finnes flere hvitfarger på stikkontakter og brytere, så det er viktig å gi dem veiledning i hvilken variant som vil se best ut i akkurat deres bolig. En god tommelfingerregel er at den kritthvite tonen (RAL9003) passer best når man bygger nytt og totalrenoverer, mens den gamle standardfargen (RAL9010) passer bedre ved oppussing av eldre boliger hvor dører, lister og andre detaljer fortsatt er i denne fargen.

– Stikkontakter og brytere monteres ofte rett ved lister og dørkarmer, så det er viktig at det matcher. Denne nye fargestandarden passer også veldig godt sammen med andre renere farger, sier Polanco.

Forsterket materiale

I tillegg til den nye moderne fargetonen, har produktene i RS-serien også blitt mer robuste. Nå produseres de på en ny måte som gjør at fargene og overflaten holder seg fine lenger.

– Stikkontakter og brytere kan gulne litt i fargen etter 10–15 år. Dette skjer fordi luftbobler inni plasten blir påvirket av UV-ståler, forklarer Polanco.

– Med den nye produksjonsmetoden presser vi produktene hardere i støpeformene så materialet blir enda hardere og stivere. Det gir mindre luftbobler inni plasten, som igjen gjør produktene mer farge- og ripebestandige.