Er laderoboter fremtiden?

3 minutter|22/6/2022

Elbiler utgjorde over halvparten av bilsalget i 2020, og behovet for gode lademuligheter har aldri vært større. Laderoboter fra Easee er store favoritter i markedet – endelig er de tilgjengelige igjen!

Tall fra Norsk Elbilforening viser at hele 54,3 prosent av bilene som ble solgt i 2020 var elbiler – noe laderobotprodusenten Easee virkelig fikk erfare effektene av.

– Sommeren 2020 opplevde vi en helt enorm økning i etterspørselen av våre to hovedprodukter – Easee Home og Easee Charge. Det ble vanskelig å levere ønsket volum og vi innså at viktigheten av konkrete volumordrer fra kundene våre, forklarer Thomas Favang, Key Account Manager i Easee.

Easee har blitt tatt svært godt imot på markedet siden den ble tilgjengelig i 2019. De spesialiserer seg på innovativ lading for både private og kommersielle bygg, og tilbyr en kraftig, smart og sikker ladestasjon. For å svare på den økte etterspørselen øker de produksjonen med 100 prosent i januar, og planlegger å skalere driften ytterligere jevnt utover året.

Vi utvikler og produserer produktene våre i Norge slik at de er tilpasset norske hjem og bilførere, sier Favang.

Intelligente laderoboter

– Våre laderoboter er intelligente og kan tilpasse seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett, forklarer Favang.

Easee Home er tilpasset hjemmelading på både 1- og 3- fase opptil 22 kW. Selve ladingen kan faktisk være 10 ganger hurtigere enn i en vanlig stikkontakt så lenge du har en 3-fase-installasjon. Du kan ha opptil tre laderoboter per kurs.

Easee Home veier kun 1,5 kilo – altså 69 prosent mindre og lettere enn andre elbilladere. For den miljøbevisste betyr det at du faktisk sparer miljøet for fire kilo kobber og plast med Easee Home, forteller Favang.

onntime - paragraf 2 - bilde - hovedtekst

MÅLER NØYAKTIG: Den innebygde strømmåleren måler nøyaktig strømbruk, og ved å registrere ladingen med en RFID-brikke eller i appen vil brukeren få en eksakt oversikt over sitt ladeforbruk, aktuell ladestatus samt total ladehistorikk.

Laderoboter fra Easee tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett.
– Thomas Favang

Easee Charge for lading i borettslag

For større bygg og parkeringsplasser finnes Easee Charge som støtter opp til 101 enheter per kabel, hvorav det anbefales 25 stykk per 3-fase, 63A, 400V kurs. Et tips til utbyggere er å klargjøre parkeringsplassen for elbillading med Easee Ready-bakplate. Da kan byggets beboere selv velge å ferdigstille ladepunktet når behovet oppstår – uten ekstra kostnad for montering.

– Utbygger starter med en felles infrastruktur som tillater installasjon av en ladeboks som kan utvides etter hvert. Monteringen av flere laderoboter krever vesentlig mindre arbeid enn tradisjonelle ladere, forteller Favang.

onntime - paragraf2 - laderobot - bilde
LADEFRIHET: Easee tilbyr også Easee Base – en robust stolpe som gir frihet til å installere laderoboten der du ønsker med opptil fire uttak.

Elbilladere fra Easee