Fleksibel solcellekabel fra Elis Elektro

2 minutter|2/1/2023

Denne slitesterke og fleksible kabelen er utviklet spesielt for solcelleanlegg, og oppfyller alle kravene til NEK.


Den solide og fleksible solcellekabelen fra Elis Elektro er konstruert med en spesiell inner/ytterkappe som gir den en utmerket motstandskraft mot mekaniske og klimatiske påkjenninger. Den er i tillegg UV-bestandig. Disse egenskapene gjør at den egner seg i mange forskjellige omgivelser, både innendørs i tørre og våte rom, samt utendørs og i jord.

– Denne kabelen tåler å stå utendørs i direkte sollys over lang tid. Den tåler også veldig godt snø og kulde, og andre typer vær og vind. Den er veldig slitesterk uansett hvor den plasseres, og varer i minst 25 år, sier Brith Wathne i Elis Elektro.

Oppfyller kravene i NEK 466

Solcelleanlegg er veldig etterspurt om dagen, og installeres i et rekordtempo. Samtidig øker krav til sikkerhet og kvalitet. Når du overleverer anlegget til kunden, er det viktig å ha all dokumentasjon i orden.

NEK har nå samlet flere standarder som omhandler krav til nettopp dokumentasjon, i tillegg til testing og vedlikehold av solcelleanlegg, i NEK 466.

– Denne solcellekabelen oppfyller alle nødvendig krav. Den har TÜV- og CE-godkjenning, og er spesielt designet for solcelleanlegg, sier Wathne.

Enkel å jobbe med

Solcellekabelen er kortslutnings- og jordfeilsikker i henhold til HD 60364-5-52, og flammeresistent og halogenfri for bedre brannsikkerhet dersom det skulle oppstå brann. Den er dobbeltisolert og leveres i fargene sort og rød.

Den er også veldig enkel å jobbe med, og tilbyr mange monteringsmuligheter. Kablene kan stort sett monteres overalt, både på tak, gitterbaner, vegg eller i bakken, både innendørs og utendørs forlegning.

– Ledningen er veldig fleksibel, noe som gjør at den legger seg fint under montering. Den fungerer både til fast installasjon, bevegelige installasjoner og fritthengende, og er generelt sett svært enkel å jobbe med, sier Wathne.