Ny røykvarsler i ELKO Smart-serien med 230V-tilkobling

2 minutter|14/8/2023

Nå utvides ELKO Smart-serien med en etterlengtet røykvarsler med 230V-tilkobling.


Den batteridrevne røykvarsleren i ELKO Smart-serien har vært en stor suksess med sin lange levetid, stilrene design, smarte funksjoner og muligheter for mobilvarsling og seriekobling.

Nå kommer en ny variant med alle de samme gode egenskapene, i tillegg til etterspurt 230V-tilkobling.

Økt sikkerhet

Ifølge Byggteknisk forskrift TEK17 skal nybygg ha minst én røykvarsler med 230V-tilkobling i hver etasje. ELKO Smart Røykvarsler 230V har både 230V-tilkobling og batteribackup som varer i 10 år, slik at den også vil fungere ved strømbrudd.

I likhet med batterimodellen, har også denne røykvarsleren både optiske og termiske sensorer. Det innebærer at den både ser og føler røykutvikling og temperaturstigning, og sørger for rask varsling og evakuering.

Samme enkle montering

ELKO Smart Røykvarsler 230V har et diskré design som passer til de fleste nordiske hjem. Den er liten og nett, og er like enkel å montere som de øvrige velkjente produktene i serien.

For ytterligere sikkerhet kan røykvarsleren seriekobles med andre røykvarslere med 230V-tilkobling eller batteri. Den kan kommunisere med andre ELKO Smart-enheter via SmartHub, og man kan sette opp automasjoner og tilpasse funksjonaliteten til det spesifikke hjemmet og de som bor der.