Onnline Tennskap – oppfyller alle forskrifter

2 minutter|9/11/2023

Onnline Tennskap er et tennskap av høy kvalitet som oppfyller alle gjeldende sikkerhetskrav.

Når man planlegger belysning på norske veier, i tunneler, boligfelt og hyttefelt, er det mange forskrifter man må følge. Det finnes blant annet flere forskrifter som omhandler tennskap eller TKS-skap i alle store og små belysningsområder.

– De viktigste reglene er samlet i Håndbok 264 Teknisk planlegging av vei- og tunnelbelysning. Her står det godt definert hvor og hvordan belysning langs veier, kryss, tunneler og lignende skal utformes, og hvilke kvaliteter og tekniske løsninger de skal inneha, sier Åge Randen, som jobber med egne merkevarer i Onninen/Kesko.

Mange bruksområder

Tennskap brukes i mange ulike miljøer for å opprettholde en pålitelig strømforsyning og en trygg og effektiv infrastruktur. Skapene beskytter elektrisk utstyr mot vær, miljøfaktorer og annen påvirkning som kan påvirke driftssikkerheten.

Typiske kunder er tavlebyggere og installatører som leverer til samferdselsprosjekter, veianlegg, parkeringsplasser og ladeanlegg.

Noen bruksområder er trafikklys, veiskilt, trafikkameraer og annet utstyr som brukes til å regulere trafikkflyten i byer og på veier. Tennskap brukes også til jernbanesystemer, flyplassinfrastruktur, havneanlegg og offentlig transport.

Skapene brukes også for å styre belysningen på motorveier og veistrekninger, for å sikre god synlighet om natten og i dårlige værforhold, i parkeringsanlegg, til ladestasjoner for elbiler og i bolig- og hyttestrøk.

Onntime artikkel Onnline Tennskap
SIKKERT OG PÅLITELIG: Onnline Tennskap er produsert av Onninen og oppfyller alle gjeldende forskrifter.

Onnline Tennskap oppfyller alle krav

Onninen har mange kvalitetssikrede produkter i sortimentet, blant annet Onnline Tennskap. Onnline er Onninens egen merkevare, og tilbyr en rekke produkter konstruert med vekt på høy kvalitet og samsvar med alle de nyeste sikkerhetskravene.

– Onnline har tennskap som er godkjent, testet og oppfyller alle kravene i håndboken. Det er robust og solid, og egner seg til bruk i tøffe miljøer. Det er godkjent for bruk ved offentlige veier, sier Randen.

Tennskapet er dobbeltvegget og laget av sveisede aluminiumsplater i legering 5052/5754, og utsiden blir overflatebehandlet med pulverlakk. Det er ikke brennbart og tåler bruk i røffe miljøer.

Skapet har IP65 og slagfasthet klasse IK10 (Nemko testrapport 313128A). Det er produsert og godkjent i henhold til NEK-EN 62208-2011. Produksjonsprosessen er Nemko-sertifisert, og skapet er Nemko N-merket.

Onntime artikkel Onnline Tennskap 2
Åge Randen jobber med egne merkevarer i Onninen/Kesko.