SAGA™ installasjonsprodukter er et valg for miljøet

2 minutter|25/2/2024

Saga™ er ikke bare en samling brytere og stikkontakter med pent design. Det er biosirkulære materialer og en mer miljøvennlig produksjonsprosess. De kan enkelt kombineres med innsatser med forskjellige funksjoner og integreres i ABB smarthus systemer som KNX og ABB-free@home.

Saga™ - Et bærekraftig kapittel

Vi har forpliktet oss til å øke bruken av materialer som støtter bærekraftig utvikling, og vi tar grep for å erstatte konvensjonell plast med biosirkulære alternativer. Cirka 75 % av Saga-produktene produseres nå med biosirkulært ISCC PLUS-sertifisert materiale.

Innen 2030 forventes det at bruken av biosirkulære materialer vil redusere klimautslippene med omtrent 400 tonn CO2-ekvivalenter årlig. Miljøpåvirkningen av Saga-produktene er nøye vurdert og bekreftet gjennom uavhengige tredjeparts miljøvurderinger med EPD. Allerede ved utgangen av 2023 har 70 % av Saga-produktene EPD miljøerklæringer.

Saga™ - En nordisk fortelling

Opptil 70 % av Saga-produktene fremstilles i vår Mission to Zero™-fabrikk i Porvoo, Finland, der vi benytter biobaserte og fornybare råmaterialer i produksjonen. De resterende produktene blir produsert i Europa.

EL NO 2023 SAGA Produktrekke

Saga™ - En historie om sikkerhet

Med Saga har vi lagt spesiell vekt på sikkerhet og kvalitet. Safety+ funksjonen (barnevern) er integrert i de doble stikkontaktene, og gir beskyttelse mot berøring selv når dekkplaten er fjernet. I tillegg er Saga bedre beskyttet mot UV-stråling for å forhindre gulning, og produktene beholder fargen sin lengre.

Saga™ - bare muligheter

Saga-serien er utviklet for bruk i en rekke miljøer, fra offentlige- og næringsbygg, restauranter og kafeer, til leilighetsbygg og private hjem. Produktene kan kombineres med ulike innsatser med flere funksjoner og integreres enkelt i ABB smarthus systemer som KNX og ABB-free@home.

Saga™ produkter