Sikker kobling med gelprodukter fra Elis Elektro

3 minutter|26/5/2023

Få en sikker og tett elektrisk kobling med halogenfrie og giftfrie gelprodukter fra Elis Elektro.

Gelproduktene fra Elis Elektro hjelper deg med å få kontroll på fuktigheten. Sortimentet inneholder forhåndsfylte gelboxer, kabelskjøter og gelmasser som gir et sikkert og tett koblingspunkt. De fleste produktene kan gjenbrukes, og alle er halogenfrie, giftfrie og laget av ikke brennbart materiell.

Gelbox

En forhåndsfylt boks med gelmasse som monteres enkelt på koblingsklemmene i en koblingsboks. Bare trykk klemmen ned i gelen og press på lokket. Koblingen er tett når det tyter ut gel, og blir vanntett IPX8.

BYRAA Onninen artikkelbilde Elis-Gel-1

Gelfylte kabelskjøter

Rapid Joint IP68 er en forhåndsfylt gelskjøt for kabler opptil 1kV. Den har ubegrenset levetid, er selvslukkende, flammehemmende og egner seg for nedgraving. Koblingen blir vanntett IPX8. Dersom niplene benyttes, holder koblingen IP68. Kan åpnes og gjenbrukes.

Mini Kabelskjøt IP69K er markedets minste gelfylte skjøter. De egner seg godt nedgravd og under vann, og passer perfekt til hagebelysning. Husk å tre på niplene før kablene kobles sammen. Kabelskjøtene har strekkavlaster i nippelen og leveres komplett slik at du kun trenger å tilsette kabel. Kan åpnes og gjenbrukes.

Koblingsboks

Ready Box IP 68 kommer ferdig med gel og er klar til bruk. Den er beregnet for opptil 4 kabler med diameter mellom Ø8-Ø18 mm. Bruk det medfølgende 6 mm² koblingsstykket, eller dine egne koblingsklemmer. Kommer med strekkavlaster i nippelen.

Monter bunnen av boksen, tre niplene på kablene, avmantle, koble og sett på lokket. Når du skrur på niplene, holder koblingen IP68. Kan åpnes og gjenbrukes.

Tokomponent Gel (blandes 50/50)

Magic Gel helles rett i boksen i løpet av ett minutt, og etter ca. 10 minutter har blandingen blitt til en gel. Gelen kan fjernes, men er ikke beregnet for gjenbruk.

Magic Power Gel er ekstra klissete og fester godt til alle underlag. Blandingen kan helles rett i boksen flytende, eller man kan blande å vente ca. 15 minutter for en gel som kan benyttes der man ikke kan helle blandingen. Som ferdig blandet masse kan den også trykkes inn i boks. Press massen rundt koblingen og lukk boksen. Gelen kan fjernes og brukes flere ganger.

Techno GelGum er noe midt imellom gel og gummi, og den beste blandingen for nedgravde bokser. Den er UV-bestandig, tåler salt- og klorvann og gir en ekstremt fleksibel og vannavstøtende løsning som kan benyttes nedsenket på dypt vann.

Blandingen forblir myk og kan fjernes, men ikke gjenbrukes.

Enkomponent Gel

Wonder Gel er ferdigblandet gel i skjelettpatron. Den er enkel å bruke og passer der det er vanskelig å komme til, f.eks. når boksen er montert i tak eller på vegg mot tak.

Gjør ferdig koblingen og fyll boksen med gel. Koblingen blir da IPX8.