TeSys Giga – digitale motorstartere

2 minutter|14/7/2022

Nå lanserer Schneider Electric en ny serie med innovative, robuste digitale motorstartere med modulær design.


TeSys Giga er en ny serie med digitale motorstartere med modulær design. Motorstarterne fra Schneider er spesielt utviklet for maskiner som brukes i tøffe miljøer, som avløp-, gruve-, metall-, produksjons- og prosesseringsindustrien. De har et innovativt design og er mer robuste med opptil 90 % bedre motstandsdyktighet, samtidig som de krever opptil 40 % mindre plass.

Optimalisert drift og selvdiagnostisering

TeSys Giga-serien bidrar til en strømlinjeformet og optimalisert produksjonsprosess med sikre, pålitelige og interoperable løsninger. Maskinbyggere og tavlebyggere oppnår bedre effektivitet gjennom raskere maskinintegrasjon, og systemintegratører får en mer løsningsorientert tjeneste.

Motorstarterne har også den praktiske funksjonen at de diagnostiserer seg selv automatisk. De er utstyrt med indikatorer som viser spiss-slitasjenivå, spole under- og overspenning, intern feil og status for åpen og lukk-kontakt.

En unik kalkulasjonsmetode gir mer presis statusinformasjon og legger til rette for prediktivt vedlikehold. Dette fører videre til betydelig redusert nedetid og optimalisert drift.

Bedre beskyttelse
Det blir stadig viktigere å ha kontroll over sikkerheten og påliteligheten til operasjoner som er kritiske for virksomheten. Derfor er motorstarterne i TeSys Giga-serien utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner.

Motorstarternes standardinnstillinger garanterer trygg relebeskyttelse mot både overbelastning, jordfeil og faseubalanse. Gjennom QR-koder gir TeSys Giga tilgang til tekniske dokumenter, videoveiledninger og beskyttelse mot forfalskning. Forbedrede hjelpekontakter (17V, 1mA, 10–8) øker påliteligheten i tøffe omgivelser og samsvarer med PLS-input-applikasjoner.

Disse egenskapene gir en sikrere og mer pålitelig drift, og fører til at driftsansvarlige kan oppdage og løse feil omgående.