Kesko skriver seg inn i historien

Vårt finske moderselskap Kesko K-Group er det eneste selskapet i verden som har blitt inkludert i den prestisjetunge Global 100 hvert år siden listen ble etablert i 2005.

Listen for 2022 som nylig ble offentligjort, er basert på svært strenge vurderinger om bærekraft. På listen finner man 1 % av verdenstoppen innen bærekraftige bedrifter.

Nesten 7000 selskaper var med i vurderingen

Rangeringen av verdens 100 mest bærekraftige selskaper er basert på en vurdering av nesten 7000 selskaper, som alle ble bedømt på 23 indikatorer knyttet til miljø- og sosialt ansvar, samt god eierstyring. Kesko gikk opp 18 plasser fra i fjor, og kom på 69. plass på årets liste.

Bærekraftig kjede Kesko toppliste-jpg

"Kesko er det eneste selskapet i historien som har rangert på Global 100 hvert år siden 2005. Det er en enestående prestasjon som understreker i hvilken grad bærekraftig lederskap er innebygd i Keskos kultur og kjernevirksomhet."

– Toby Heaps, administrerende direktør i selskapet Corporate Knights

Vurderingene

Klimatiltak, bærekraftige investeringer og valg vekter tungt i bedriftsvurderingen som den globale topp 100-listen er basert på.

Vurderingen fokuserer for eksempel på hvor mye bedrifter investerer i fornybar energi, og hvor stor andel av butikkutvalget som er plantebaserte produkter.

Logo-Global100

Viktig med klimamål

K Group har som mål å nå karbon-nøytralitet innen 2025. Og kutte utslipp fra egen virksomhet og transport ned til null innen 2030. I tillegg til vår egen virksomhet strekker våre mål om utslippsreduksjon seg til vår leverandørkjede.

Målet vårt er å ha vitenskapsbaserte reduksjonsmål satt for to tredjedeler av Keskos direkte leverandørutslipp innen 2025. Vi har også som mål å redusere absolutte utslipp fra bruk av solgte produkter med 17 % innen 2026.

Sentrale tiltak for å nå målene inkluderer bruk av 100 % fornybar energi, forbedring av energieffektiviteten og overgang til biodrivstoff i transport i Finland.

Vi spiller en viktig rolle

"Vi setter stor pris på vår lange merittliste når det gjelder å bli anerkjent som et av verdens mest bærekraftige selskaper. Bærekraft og demping av klimaendringer er sentrale temaer i Keskos strategi, og vi er forpliktet til samfunnsansvar og bærekrafthandlinger med et langsiktig fokus. Som operatør i handelssektoren spiller vi en viktig rolle i å gjøre folks hverdag mer bærekraftig. Dette krever konstant innsats, og det er grunnen til at vi setter enda strammere mål for både vår egen virksomhet og for våre leverandører."

– Riikka Joukio, Keskos konserndirektør for bærekraft og offentlige anliggender

Visste du at?

I 2020 ble Kesko med i CDP Supply Chain-programmet for å utfordre leverandørene til å redusere og rapportere utslippene deres.

Kilder: kesko.fi og Corporate Knigts