Onninen inngår milliardavtale med Konstel

22.08.2023 22.00
Onninen er valgt som en av to grossister i Norge til å forsyne Konstel-konsernets sine elektroentreprenører med installasjonsmateriell. Avtalen har en potensiell verdi på over én milliard kroner og går over 5 år.

-Konstel AS er glade for å ha med seg Onninen videre i en ny og lengre kontraktsperiode. Det har vært inspirerende å forhandle med en grossist som setter utvikling av bærekraftsinitiativ på dagsordenen. For å nå våre bærekraftsmål har Konstel valgt å inngå en lengre avtale enn vanlig, sier Jørn Larsen, Leder Forsyningskjeden i Konstel AS.

Konstel AS består av 25 elektroentreprenører fra Agder og Østlandet til Trøndelag og Møre og Romsdal. Selskapene har til sammen omtrent 1000 ansatte og omsatte for 1,7 milliarder kroner i 2022.

-Med den nye avtalen mellom Onninen og Konstel får våre selskaper mulighet til å ta gode produkt- og logistikkvalg, som igjen skal gi oss bedre konkurransekraft, sier Jørn Larsen.

Onninen er eid av det finske selskapet Kesko, som også eier Byggmakker i Norge. Tidligere i 2023 ble det kjent at Onninen kjøper Elektroskandia med en omsetning på 2,9 milliarder kroner i 2022, og etablerer seg dermed som en av landets største elektrogrossister.

-Etter oppkjøpet av Elektroskandia har vi styrket både vårt produktspekter og vår evne til å levere varer når kundene trenger det. Kesko har også hatt stort fokus på bærekraft i vår daglige drift, og vi er svært tilfredse når kundene bruker nettopp bærekraft som et argument for å velge oss, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge.

På bilde: Jørn Larsen, leder Forsyningskjeden Konstel, Hilde Kristoffersen, Adm.dir Kesko, Thomas Jørgensen, Senior Key Account Manager Onninen og Terje Myhre, konsernsjef Konstel.

For mer informasjon:
Hilde Kristoffersen, Adm.dir Kesko Norge: 924 44 235
Jørn Larsen, Leder Forsyningskjeden Konstel AS: 482 10 043