Astrour med dimmefunksjon og appstyring

3 minutter|28/6/2022

Astrodim BT150 MM7692 Mi.Control fra Micro Matic er et moderne 2-polt astrour med optimal behovsstyring og enkel montering og programmering.

Astrodim BT150 MM7692 Mi.Control er et 2-polt astrour med opptil 150W LED faseavsnitt dimming, 100 minneplasser og 10 års gangreserve. Det er lett å montere og programmere, og tilbyr en rekke funksjonaliteter som kundene dine vil sette pris på.

– Bakgrunnen for at vi utviklet dette produktet, er at mange ønsker å få litt bedre kontroll på utelyset. Med dette astrouret kan man styre det både på bakgrunn av soloppgang og solnedgang, og justere lysstyrken etter behov, sier Aleksander Ødegård, leder for produktavdelingen i Micro Matic Norge.

Enkel programmering og styring med app

Med astrofunksjonen kan man stille inn automatisk tenning og slukking av utelyset i henhold til lokale tider for solnedgang og soloppgang. Den innebygde dimmeren gjør at man i tillegg kan justere lysstyrken gjennom døgnet individuelt for hvert program eller hendelse.

Programmering og justering av innstillinger gjøres enkelt via integrert Bluetooth med Mi.Control-appen som lastes ned gratis fra App Store og Google Play. I tillegg kan man slå av/på eller dimme opp/ned via den berøringssensitive styreflaten på produktet. Den integrerte Bluetooth-kommunikasjonen gjør at man kan programmere fra en eller flere enheter, uten å måtte kjøpe en separat kommunikasjonsmodul.

– Astrouret kan også fjernstyres innenfor rekkevidden til blåtann, slik at man kan stå inne i huset og finjustere og se hvordan resultatet blir. Rekkevidden innendørs ligger på rundt 10 meter, og teoretisk opptil 60–70 meter utendørs med fri sikt, sier Ødegård.

bilde Astrour med dimmefunksjon og appstyring.1
MINIMALISTISK DESIGN: Astrouret er tilgjengelig i fargene hvit matt (RAL9010), Exxact hvit matt (RAL9003) og svart matt og passer inn i alle hjem.

Mindre lysforurensning

Dimmefunksjonen og nattblokkeringsfunksjonen er ikke bare positivt for kundens strømregning, men reduserer også det økende problemet med lysforurensning.

– Etter at LED-pærer ble vanlig, har vi fått mye kraftig lys som er forstyrrende for både mennesker, dyr og planteliv. Derfor har vi integrert dimmefunksjonen så man kan styre lysstyrken etter behov om kvelden, sier Ødegård.

Micro Matic har også redusert plastbruken i sine produkter og gått over til en mer miljøvennlig emballasje av resirkulert papp og uten plastvindu.

– Utenom modellen i standard hvit farge leveres produktet uten ramme for å redusere plastavfall. Den går ofte i søpla uansett fordi mange allerede har valgt et spesifikt rammedesign eller skal montere produktet i flerhullsramme, sier Ødegård.

bilde Astrour med dimmefunksjon og appstyring.2
MILJØVENNLIG: Micro Matic har gjort flere forbedringer i produkt og emballasje for å redusere lysforurensning og plastavfall.

Enkel montering

Astrouret bygger bare 20 mm inn i veggboksen og er utstyrt med brukervennlige elevatorklemmer. Dermed kan det raskt og enkelt monteres i standard veggboks eller med påveggkappe type MTC-VH.

– Hvis man allerede har en 2-polt bryter kan man enkelt erstatte det gamle produktet med en AstroDim uten å trekke ny kabling, sier Ødegård.