Charge Amps Dawn – kraftfull og komplett ladestasjon

3 minutter|12/4/2023

Charge Amps Dawn er den intelligente og komplette ladestasjonen som gjør livet enklere for både brukeren og installatøren.


Med Charge Amps Dawn får du 22 kW i én stikkontakt, en kraftfull Linux-prosessor som kan håndtere store mengder data, og mulighet for enkel seriekobling. En komplett ladestasjon som kan brukes i privatboliger, borettslag eller på arbeidsplasser.

– Denne laderen er utviklet med fokus på både kvalitet, bærekraft, sikkerhet og brukervennlighet. Den har blant annet integrert 4G og WiFi, MID-måler og innebygd RCD type B- og DC-beskyttelse, sier Tom Ragnar Aulesjord, Regional Director i Charge Amps.

Mange bruksområder

Ettersom strømkabelen til Charge Amps Dawn kan seriekobles, egner den seg både til privatboliger og parkeringsplasser med flere elbilladere, som borettslag, sameier og bedrifter.

En annen egenskap som gjør laderen veldig allsidig, er at den kjører på OCPP-standard. Det innebærer at man slipper å låse seg til en spesifikk leverandør.

Vi mener at åpen OCPP-standard er fremtiden innen lading. Hvis man for eksempel er misfornøyd og vil bytte leverandør, trenger man ikke bytte ut hele installasjonen, sier Aulesjord.

Gjennomtenkt design

Ladestasjonen er designet av tidligere Koenigseggs sjefsdesigner Joachim Nordwall, og er utviklet med fokus på både utseende og brukervennlighet.

– Designet er veldig stilig, men også utformet med tanke på å møte kravene som kommer i fremtiden. Hvis man for eksempel er funksjonshemmet eller har fysiske utfordringer, kan man bruke laderen med bare én arm, sier Aulesjord.

Charge Amps Dawn er også utstyrt med en ryggplate som forenkler kabeltrekking og tilkobling. Selve installasjonen og konfigurasjonen gjøres i Charge Amps App hvor en installasjonsveiviser guider installatøren trinn for trinn.

– Laderen er utviklet i samarbeid med installatøren, og er veldig lett å jobbe med. Ryggplaten sammen med appen gjør installasjonen veldig rask og enkel, sier Aulesjord.

Full kontroll over forbruk

Den innebygde MID-måleren måler og viser nøyaktig hvor mange kW som er brukt til å lade elbilen. Når ladeboksen kobles til Charge Amps App, får brukeren full oversikt og kontroll over ladingen og strømforbruket. I tillegg til ladestatus og ladehistorikk får brukeren tilgang til funksjoner som tidsbestemt lading og valg av lysstyrke for LED-belysning.

Laderen kan også kobles til Charge Amp Cloud. Denne skytjenesten har tre administrasjonsnivåer og et åpent API som gir mulighet til nesten ubegrenset integrering med andre plattformer.

Nyttig tilbehør

Ladekabel

Den robuste ladekabelen Charge Amps Beam holder seg myk og elastisk i alle værforhold. Den gir maksimal lading opptil 32 A og tåler temperaturer mellom -30 °C og +45 °C. Lengden på 6 meter er optimal for å nå enkelt frem til elbilen.

Ladekabelen har et unikt, helstøpt håndtak som gir et sikkert og fast grep, og beskytter mot at skitt og fuktighet trenger inn. Den leveres i en praktisk tøypose for enkel oppbevaring i bilens bagasjerom uten å skitne til bilen innvendig.

Kabelen kommer i tre forskjellige utgaver: 7,4 kW / 13,8 kW / 22 kW

Holder til ladekabel

Charge Amps Cable Holder er produsert i aluminium av høy kvalitet i en stil som matcher ladestasjonen. Den kan installeres på Charge Amps Pole Mount eller på vegg.

Holderen er kompatibel med type 2-kontakter.

Lastbalansering – kompatibel med solcellepaneler

Charge Amps Amp Guard er en dynamisk lastbalanserer som måler, kontrollerer og optimaliserer den samlede belastningen på eiendommen. Den kobles til elbilladeren via Charge Amps Cloud, og konfigureres enkelt via WiFi eller LAN.

Enheten er liten og kompakt og monteres enkelt i sikringsskapet uten kabling mellom laderen og energimåleren. Én enkelt enhet kontrollerer et ubegrenset antall elbilladere.

Charge Amps Amp Guard er også kompatibel med lading fra solcellepaneler via den integrerte funksjonen Green Charging. Her kan man koble til solcellepaneler via Charge Amps-appen, som gjør det mulig å kjøre elbilen på hundre prosent fornybar og grønn elektrisitet.