Eatons nye F-type oppfyller det kinkige jordfeilkravet i NEK 400

2 minutter|22/6/2022

For å gjøre det enkelt for elektrikere å møte kravet om utvidet beskyttelse for energieffektive husholdningsapparater, slipper Eaton en helt ny jordfeilautomat på markedet!

Kravet om riktig bruk av jordfeilbeskyttelse for energieffektive apparater i NEK 400 har nok skapt litt hodebry for mange norske elektrikere. Produkter som kan løse utfordringene knyttet til hvordan jordfeilautomaten påvirkes av frekvensstøy fra denne typen apparater, har ikke akkurat vært enkle å oppdrive.

Derfor lanserer Eaton nå en helt ny F-type jordfeilautomat som oppfyller alle krav.

Det nye Eaton-produktet vil i tillegg ha økt sikkerhet for DC-feilstrømmer opptil 10 mA. Type-F jordfeilautomaten kan dessuten skilte med egenskaper som støtstrømsikkerhet opptil 3 kA og tidsforsinkelse på 10 ms, noe som gir enda bedre driftssikkerhet og forhindrer uønsket utkobling.
bilde Eatons nye F-type oppfyller det kinkige jordfeilkravet i NEK 400.1
NØYAKTIG: Eatons digitale jordfeilautomater øker nøyaktigheten for utkobling ved jordfeil fra 50 % ved tradisjonelle jordfeilautomater til 90 % ved bruk av digital teknologi.

Kunden kan sjekke selv!

En annen fordel med Eatons digitale jordfeilautomat er at den gir sanntidsdiagnose på aktuelle feilstrømmer via en LED:

  • Grønt lys betyr mindre enn 30% jordfeilstrøm

  • Gult lys betyr 30-50% jordfeilstrøm

  • Rødt lys betyr mer enn 50% jordfeilstrøm

Denne finessen gir sluttkundene en unik mulighet til å raskt sjekke status på sitt eget anlegg. Dermed kan de også prøve å gjøre foreslåtte tiltak før elektrikeren eventuelt er nødt til å komme og foreta en feilsøking.

Digitale jordfeilautomater har i tillegg hele 12 måneders testintervall – altså dobbelt så lang som på tradisjonelle jordfeilautomater. Dette betyr at behovet for testing av jordfeilautomater, i spesielt næringsbygg, kan bli vesentlig redusert, noe som også vil redusere kostnader.