Schneider Exxact med hurtigklemme

1 minutter|15/6/2023

Nordens mest solgte installasjonsmaterialserie fås nå med hurtigklemmer. Exxact med hurtigklemmer er enklere og tryggere å installere med konisk ledningsinnføring. De er grundig testet og godkjent i samarbeid med installatører.


Hurtigklemmer inneholder L- og N-klemmer samt 2 jordklemmer. I tillegg til disse har Exxact hurtigklemmen 2 nøytrale terminaler som er markert med X. Disse brukes dersom det er behov for å koble til ledninger som ikke brukes til selve uttaket; for eksempel en lampe som har ledninger som passerer uttaket. X-terminalene kan også benyttes som plassbesparende alternativ til løse koblingsklemmer.

  • Koniske inngangshull gjør det lett å koble til ledningene. Det er også enkelt å fjerne tilkoblede ledninger med utløser-spaker for både brytere og stikkontakter. Er det behov for å ta ut ledningen igjen, trenger man kun å trykke inn knappen på hurtigklemmen, og ledningen vil da løsne, avslutter Emma Bekkevold.

Exxact produktspekteret som blir utstyrt med de nye hurtigklemmene, omfatter 12 ulike brytere, 14 ulike IP21 stikkontakter og fire IP44- stikkontakter i fargene hvitt og antrasitt.