Fleksibel smart belysningsstyring fra Plejd

3 minutter|2/12/2022

Plejd produserer og utvikler belysningsprodukter som gir merverdi for både sluttbruker og elektriker.

Plejd er en svensk leverandør av belysningsprodukter som legger vekt på høy kvalitet, brukervennlighet og service. De leverer smart belysningsstyring til både privatmarkedet og bedrifter, med løsninger som passer for de fleste typer behov og formål.

– Plejd ble etablert i 2009, og startet med å levere løsninger for styring av teknologi på luksusyachter. Segmentet var veldig nisjepreget, og Plejd så en åpning innenfor styring av smartbelysning for hjem og kommersielle bygninger, forteller Jonas Snis, Country Manager Norway i Plejd.

– Vi valgte i stedet å satse på å gjøre det bra innenfor dette feltet. Nå er vi inne i en sterk vekstfase med utsalg og eksport til mange europeiske land, sier han.

I Plejd utvikler de alle produkter og tjenester i sine egne lokaler, i samarbeid med elektrikere, utviklere og ingeniører med kunnskap innenfor ulike sider av faget. Alle produktene produseres i Sverige, og noen av dem direkte i deres egne produksjonslinjer.

Vi utvikler alle produkter selv, og er veldig responsive og lydhøre ovenfor elektrikere som kommer med innspill og tilbakemeldinger. Dette gir oss en nærhet til markedet som gjør oss veldig tilpasningsdyktige, sier Snis.

Mange bruksområder

Sortimentet til Plejd inneholder produkter for belysningsstyring som egner seg for private hjem og bedrifter med små og mellomstore installasjoner, som kontorer, butikker og restauranter.

Våre produkter benyttes som standard i elektrikernes hverdag, og tilpasses etter sluttkundens behov. For eksempel har alle enhetene våre innebygd astrour, ukeplanlegger, timer og mulighet for trådløs styring, sier Snis.

Dette innebærer at sluttkunden automatisk får med seg en rekke funksjoner på kjøpet uten at det blir dyrere, og uten at installasjonsjobben blir større og mer komplisert.

– Mange er for eksempel opptatt av å redusere lysforurensning, og her er astrour-funksjonen veldig effektiv. Det samme produktet er kompatibelt med automatisk nattsenking av lyset, som blant annet kan være relevant på balkonger i leilighetskomplekser.

Onntime artikkelbilde Plejd
ALLSIDIGE PRODUKTER: Plejd produserer og utvikler produkter som elektrikeren bruker som standard i sine daglige installasjoner, forteller Jonas Snis, Country Manager Norway i Plejd.

Trådløs mesh-teknologi

Ettersom én enhet har mange forskjellige bruksområder, sparer du tid på installasjonen og slipper å ha med deg en rekke forskjellige produkter ut til kunden. Enhetene er også utstyrt med trådløs og robust mesh-teknologi og kommuniserer med hverandre for å skape maksimal rekkevidde og stabilitet.

– Produktene våre er enkle å installere og konfigurere, og med den trådløse teknologien kan elektrikeren unngå de problemene som ofte oppstår i forbindelse med legging av strømledninger. Via Plejd-appen kan man lage trådløse tenninger, og man kan plassere de trådløse bryterne hvor som helst. Dette gir en svært rask og fleksibel installasjon for både elektrikeren og kunden, sier Snis.

– Denne fleksibiliteten gjør at det også er enkelt å skalere opp systemet ved behov, noe som gir muligheter for mersalg for elektrikeren. Man kan begynne med én enhet i ett rom og utvide etter hvert, eller installere mange enheter i et anlegg med en gang, sier han.

Intuitiv app

Når installasjonen er klar, kan alle innstillinger gjøres direkte i Plejd-appen uten behov for kompliserte dip-brytere, regulatorer og innstillinger. Sluttbrukeren kan også enkelt styre og endre belysningen via den intuitive appen, opprette og redigere scenarioer og legge inn automatiske tidsfunksjoner.

– Appen er et veldig godt verktøy for elektrikeren under installasjonsprosessen. Sluttkunden kan også styre produktene via appen om de ønsker det, men man er ikke avhengig av den. Belysningen kan også styres manuelt fra vanlige strømbrytere og dimmere, sier Snis.

– Alle produktene våre har en veldig rask og enkel installasjon og høy brukervennlighet. Men om det skulle være noe som helst, tilbyr vi lokal kundeservice på norsk, avslutter han.