Jobb trygt i høyden med masteseler fra Petzl

3 minutter|24/7/2022

Med fallsikringsutstyr av god kvalitet jobber du trygt og effektivt i stolper og master.

Fallulykker er en av de vanligste ulykkene i arbeidslivet, og kan forårsake alvorlige skader. Montører i e-verksbransjen, og andre med arbeid som involverer klatring i stolper og master, er spesielt utsatte.

For å ivareta sikkerheten når man jobber i høyden, er det avgjørende med riktig bruk av personlig verneutstyr og fallsikringsutstyr. Det finnes mange veiledninger og anbefalinger til utstyr, men man må være oppmerksom på at fallsikringsutstyr ikke er ett sett med standardutstyr. Det finnes utstyr som er tilpasset ulike typer arbeid og bransjer, og derfor er det viktig å finne det som kreves for akkurat din jobb.

– Vi anbefaler alltid å følge instruksjonene i REN-blad 2014, en norm som beskriver anbefalt praksis for arbeid i stolper, opplæring og valg av utstyr. I tillegg er det viktig med kunnskap og erfaring for å kunne velge ut det beste og sikreste utstyret, sier Robert Cowburn, produktsjef på Energi-segmentet i Melbye.
bilde Jobb trygt i høyden med masteseler fra Petzl.1
VELG RIKTIG UTSTYR: Robert Cowburn i Melbye anbefaler å få hjelp til å velge riktig utstyr.

Masteseler fra Petzl

Det franske selskapet Petzl er en av verdens største og mest kvalitetssikre produsenter av fallsikringsutstyr. De tilbyr et bredt utvalg av fallsikringsutstyr for alle typer jobber og arbeidsoppgaver i høyden, blant annet masteseler.

– Masteseler er et av de viktigste fallsikringsproduktene for den som jobber i stolper og master. De kommer både som komplette kroppsseler og som todelte seler, sier Cowburn.

– En god mastesele skal være lett i vekt, enkel å få av og på, justerbar og komfortabel å bruke. Alle masteselene fra Petzl er godkjente i henhold til europeiske standarder, har god kvalitet og dekker de fleste behov, sier han.

Viktig med komfort

Selv om sikkerhet er den viktigste faktoren når du velger utstyr, er det også viktig at fallsikringsutstyret er behagelig å ha på. For å kunne jobbe effektivt gjennom lange arbeidsdager i stekende sol, piskende regn eller bitende kuldegrader er man avhengig av at utstyret ikke gnager eller irriterer.

– Masteselen VOLT er spesielt designet for lange arbeidsdager. Den er laget i et pustende materiale, har veldig lett vekt og er designet med stor vekt på ergonomi, sier Cowburn.

VOLT har justerbare skulderremmer og magebelte på begge sider, og forankringspunkter både høyt og lavt i front i tillegg til de tradisjonelle D-ringene i siden. D-ringene kan også foldes bakover, og patenterte spenner bidrar til både lav vekt og gjør det enkelt og ta av og på selen.

– VOLT er en svært god og komfortabel mastesele som passer både om sommeren og vinteren, sier Cowburn.
bilde Jobb trygt i høyden med masteseler fra Petzl.2
Sikker og komfortabel: Masteselen VOLT fra Petzl er spesielt utviklet for lange arbeidsdager.