Jobbe i sommer? Dette vil folk få fikset nå

4 minutter|22/6/2022

Denne sommeren skal mange tilbringe ferien hjemme. Vi har spurt både bransjekolleger og søkemotorene om hvilke installasjonsjobber som er mest ettertraktet blant forbrukerne akkurat nå.

I en undersøkelse om ferieplaner sier en av fem nordmenn at de vurderer å bruke sommeren på oppussing. Det inkluderer elektrikerarbeid i både stor og liten skala. Onn:time har gjennomført en analyse som viser hvilke installasjonsjobber folk søker mest på akkurat nå – slik at du har enda bedre forutsetninger for å lande nye sommeroppdrag.

Dette søkes det mest på i nettbutikken til Onninen akkurat nå:

 • Komfyrvakt
 • PFXP kabel
 • Downlight
 • Tilknytningsskap
 • Strips
 • Termostat
 • Terrassevarmer
 • Varmekabel

Juni er salgsmåned for Onninen

Kim Richard Andresen, leder for Onninens netthandel, tror det er en mulighet for at folk prioriterer feriepengene annerledes i år, fordi mange skal tilbringe ferien i Norge (skrevet i 2021).

– Salget i nettbutikken er alltid veldig bra frem mot slutten av juni og tar seg opp igjen i august. Denne sommeren vil jo være annerledes for mange, og det er dermed ikke utenkelig at det påvirker butikken vår.

Dette Googler folk mest nå:

 • Varmelampe og terrassevarmer
 • Utebelysning
 • Solcellepanel
 • Sikringsskap
 • Elbillader

Onninen kim Richard andresen-bredde-1024x683
BRA SOMMERSALG: Kim Richard Andersen tror installatørene kan få mer jobb enn vanlig i sommer.

Videre opplyser Andresen at det går mye i kabel, downlights og dimmere:

– Vi selger mer terrassevarmere og gulvvarme enn tidligere. De store vinnerne er PFXP-kabler, dimmere, termostater og jordfeilsautomater. På VVS-siden har vi sett en oppsving på varmtvannsberedere, toalett og dusj. Det er alltid mye arbeid på hytter og sommerhus rett før fellesferien. Da selger vi mye kabel, stikkontakter og sikringer.

Forberedt på arbeidssommer

Geir Snekkerhaugen er senior kategorisjef i Onninen. Han forventer en oppdragsrik sommer for installatører over hele landet fordi mange tilbringer ferien hjemme og på hytta.

— Denne sommeren kommer mange til å bruke tid på å ordne opp hjemme. Når vi ser på hva folk flest Googler akkurat nå, er det tydelig at uteplassen er viktig for folk. Søkene tyder på behov for nødvendige utbedringer som utskifting av sikringsskap, men også praktiske og estetiske oppgraderinger som installasjon av utendørsbelysning – og varmepumper som også kan brukes til avkjøling.

Snekkerhaugen tror mange av oppdragene kommer til å dreie seg om generell oppgradering av elektriske anlegg utendørs, installasjon av elbillader, plassering av utendørs stikkontakter, og installasjon av bakkebelysning, lys og varme.
onninen terrasse varmelampe-1-1024x603
SALGSMULIGHET: Mange ønsker seg terrassevarmere denne sommeren. Benytt neste anledning til å vise forbruker mulighetene som finnes på markedet.
Mange muligheter i hyttemarkedet

Mange muligheter i hyttemarkedet

Det er ikke bare primærboligene som byr på salgsmuligheter denne sommeren. Mange skal tilbringe ekstra mye tid på hytta, mens andre planlegger utleie. Det kan elektrikerbedriftene i distriktene, langs kysten og på fjellet nyte godt av.

— Når man skal leie ut ei hytte er det viktig at alt er på stell. Her kan det fort dukke opp «akutte» behov for sjekk og eventuelt oppgradering av det elektriske anlegget, som strømstyringer som Ring Hytta Varm. Særlig på fjellhytter er varmelamper viktig. Jobber du i et område med mye hytter og ferieboliger er sjansen stor for at du får mange oppdrag i sommer, sier Snekkerhaugen.

Samtidig tror han mange hytteeiere drømmer om en eventyrlig oppussing.

— Det finnes mange flotte hytter i Norge, og enda flere med potensiale. Når vi ser på hva folk flest er opptatt av og søker etter, er det helt tydelig at det finnes muligheter på hyttene der uteplassen er minst like viktig som hjemme.
onninen sommerjobb terrasse downlights-1-1024x646
__UTE-FOKUS: __Uteplassen er viktig, både hjemme og på hytta. Her kan du anbefale alt fra utebelysning til varmelamper og praktiske finesser. Denne plattingen har fått nedfelte uplights.

Utnytt sommeren ­– invester i fremtiden

Selv om mange har behov for å oppgradere elektriske installasjoner utendørs, er det fremdeles sommermarked for tradisjonelle jobber innendørs. Det er aldri feil å minne om komfyrvakt og røykvarsler, og det er fremdeles mange som ikke har overspenningsvern i sikringsskapet.

Når du først er ute hos en kunde er det heller ikke dumt å benytte anledningen til å sikre flere oppdrag utover høsten.

— Ved å være litt på hugget kan du sanke mange småprosjekter på en befaring. Her gjelder det å kombinere et åpent blikk med dialog og faglig ekspertise for å avdekke behov og mersalgsmuligheter. Dersom du gjør en god jobb én gang kan det resultere i en kunderelasjon i mange år fremover, avslutter Snekkerhaugen.