Nå skal hytta være mer moderne enn hjemmet

3 minutter|23/6/2022

Det er mange gode grunner til å anbefale en «smart» oppgradering av fritidsboligen akkurat nå.


Selv om verden begynner å åpne opp igjen, bruker mange nordmenn sommeren på å oppgradere fritidsboligen med smarte løsninger for lys, varme og sikkerhet. Noen mener til og med at «smarthytte» er den nye store trenden.

– Salg av smarthusløsninger er ekstra relevant i hyttemarkedet fordi mange vil ha bedre standard her enn hjemme, forteller Brage Stenberg Johnsen, leder for strategi- og forretningsutvikling i CTM Lyng.

Selskapet fra Trøndelag er det eneste som leverer helnorske smarthusløsninger og er blant annet kjent for mTouch Home – et totalkonsept for nybygg og rehabilitering som ivaretar nødvendige funksjoner innen komfort, strømsparing og sikkerhet.

Smarthusløsningene finnes i mange norske hus og hytter, og har blitt en favoritt hos mange på grunn av brukervennligheten. Her kan brukeren enkelt legge til eller fjerne produkter og funksjoner, for eksempel når behovet eller livssituasjonen endrer seg.

Bilde Nå skal hytta være mer moderne enn hjemmet
ENKEL STYRING: mTouch Home er et enkelt, bruker- og monteringsvennlig trådløse styringspanel for overordnede smarthus-funksjoner. Produktene snakker samme språk og styres med sparebryter eller app.

Bilde Nå skal hytta være mer moderne enn hjemmet.jpg 2

TOTALKONSEPT: mTouch Home-serien fra CTM Lyng består av dimmer, termostat, sparebryter og digitalt koblingsur.

Smarte, sorte løsninger

Produktene i mTouch Home-serien er smarte og brukervennlige, men har også moderne design.

– En dimmer eller en termostat må ikke være en hvit kloss. Den kan også være et smykke på veggen, sier Johnsen.

Han er ekstra begeistret for enheter med sort, matt utførelse. Han mener at man alt for ofte går for standard hvit PH-farge og mener det er viktig å gi sluttbruker valget.

Bilde Nå skal hytta være mer moderne enn hjemmet.jpg 3

SMARTHUSENTUSIAST: Brage Stenberg Johnsen mener at smarthusteknologi
er minst like relevant på hytta som hjemme.

– Før hadde ikke folk informasjonskanalene for å oppdage mulighetene selv. Nå har mange mye kunnskap om hva som finnes av elektromateriell. Derfor er det viktig at man som elektriker sitter langt fram i stolen og kommer med rådene først, mener Johnsen.

Han tror også sluttbrukeren fort kan bli misfornøyd dersom elektrikeren tar valget på egenhånd.

Bilde Nå skal hytta være mer moderne enn hjemmet.jpg 4

TRENDY MED SORT: Mange ønsker seg sorte installasjoner fremfor de klassiske hvite. Er du flink til å presentere flere valgmuligheter for kundene dine?

Tips: Tenk alltid samspill i alle ledd fremfor å se dine egne oppgaver isolert.

Termostat: mTouch One

Denne termostaten viser nøyaktig temperatur/effekt i LCD-display og justeres med touchknapper.

mTouch One-R har mange praktiske funksjoner:

  • Nattsenkingsfunksjon, frostsikring og ukeur (senking)

  • Tastelås (barnesikring)

  • Parkettfunksjon (maksbegrenser ved bruk av gulvføler)

  • Innstilling av makstemperatur for å hindre unødig strømforbruk

mTouch One-R har også selvforklarende meny for justering av viktige funksjoner som valgfri gulvfølertype og hurtigoppsett eller manuell innstilling av ukeur. Man kan også velge farge på skjermbakgrunn og tekst.

mTouch One-R kan kommunisere trådløst med hverandre, og kan styres i app med mTouch HUB. Den kan også styres med mTouch Sparebryter-panel for å sette hjemme, borte/ute-modus.

Dimmer: mTouch Dim

Slik som termostaten One viser dimmeren mTouch Dim innstilt lysnivå i LCD-display som betjenes med touchknapper.

Her får sluttbruker en dimmer med smarte funksjoner som gjør hverdagen litt enklere. mTouch Dim har en selvforklarende meny for justering av innstillinger som maksimum og minimums-nivå, romnavn, dato og tid eller stegdimming. Også her kan man velge farge på skjermbakgrunn og tekst.

Dimmerne kan kommunisere trådløst med hverandre, og styres i app med mTouch HUB. mTouch Dim kan også styres med mTouch Sparebryter-panel.

mTouch Sparebryter og Astro

Denne kan enkelt programmeres til å styre sikkerhetsstikk og vann, med samme tastetrykk som lys og varme. Panelet kan monteres hvor som helst og har en rekkevidde på opptil 30 meter.

mTouch Astro er et digitalt koblingsur med fire funksjoner:

  • Astrour (basert på solens gang)

  • timer (nedtellingsudr)

  • Dags-ur

  • Ukes-ur

Den har et stort LCD-display og touch-knapper, innebygget reléutgang for direkte styring og radioutgang for trådløs styring av eksterne enheter.

mTouch Astro fungerer som «standalone» eller kan ta imot trådløse signal for systemstyring med hjemme/borte/ute.