Norskprodusert Smart festeplate

1 minutter|27/6/2022

Smart festeplate har raskt blitt en storselger - kanskje fordi det er et behovsprøvd produkt utviklet etter en idé fra en norsk elektriker?

Smart festeplate er akkurat hva navnet tilsier – en festeplate som gjør det enklere å feste utstyr i himlingsplater og andre typer takplater samtidig som du får strekkavlastet rør og kabel. Med denne smarte festeplaten gjøres jobben med å henge opp branndetektor, nødlys, bøttelamper, hengelamper m.m. i himlingsplater veldig effektivt og enkelt.

Hold festeplaten på oversiden av himlingsplaten og utstyret som skal festes på undersiden. Skru fast utstyret rett i festeplaten med skruer. Det beste er å gjøre dette før himligsplaten settes på plass i himlingsprofilen.

Mål:
Festeplaten er 12cm i diameter og 2mm tykk.

Det er hull i senter på 28mm for enkel gjennomføring av kabel.

Festeplaten er også utstyrt med fem fester for strips for å kunne strekkavlaste rør og kabler.

Toolsinvent fikk tipset til festeplaten fra en norsk elektriker som jobber mye med brann- og sikkerhetsutstyr, og satte i gang med tegning og prototyper. Derfra var veien kort til produksjon og i januar 2020 startet produksjon av festeplaten i Lillesand. Et norsk produkt tvers igjennom – fra idé til produksjon.