Ny økotermostat – Microtemp MTC4

2 minutter|24/7/2022

Microtemp MTC4 er en 2-polt 16A "alt-i-ett" urtermostat som tar over for MTC3. Den nye generasjonen har sparefunksjoner som fritt programmerbar ukeplan, åpent-vindu funksjon, lærefunksjon og inngang for eksternt styresignal.

Videre har termostaten innebygget regulatorfunksjon og dobbelt følersystem – en ekte problemløser! Microtemp MTC4 har den velkjente monteringsvennligheten, og bygger kun 20 mm. Den har også svært gode elevatorklemmer og er enkel å sette opp.

MTC4 er tilgjengelig i fargene hvit RAL9010 glanset (komplett) og svart matt (uten ramme), samt tilbehørsdeksler.

Fjerde generasjon av den ikoniske Microtemp

MTC4 har fått en rekke sparefunksjoner for å møte et større kundebehov for energisparing, i tillegg til et redusert klimaavtrykk.

Lanseringen av økotermostaten MTC4 er på mange måter en stor milepæl for både Micro Matic og merkevaren Microtemp. «For oss er 2021 et veldig spesielt år. Det er 35 år siden vi lanserte den første Microtemp, og vi passerte i jubileumsåret 4 millioner solgte enheter. Det er flott å kunne markere og fortsette denne suksesshistorien med å lansere fjerde generasjon,» sier produktansvarlig Aleksander Ødegård i Micro Matic.

Energieffektiv og bedre for miljøet

MTC4 bygger videre på den svært populære og robuste MTC3-termostaten, som etter mer enn en halv million solgte enheter fortsatt opererer med en imponerende reklamasjonsrate på under 0,3%. De største nyhetene i MTC4 er energieffektivisering og klimaavtrykk.

MTC4 har regulatorfunksjon og energibesparende funksjoner som justerbar ukeplan, lærefunksjon, åpent-vindu funksjon og
signalinngang for overstyring eller fjernkontroll. Videre er det gjort en rekke tiltak for å redusere klimaavtrykket gjennom å blant annet bruke FSC-sertifisert papp uten plast i emballasjen, samt bortfall av rammer på fargede varianter. Disse to tiltakene alene forventes å fjerne mer enn 400kg unødig plastavfall per år.