Nytt smarthussystem gir større arbeidskapasitet

3 minutter|21/6/2022

Med verdensledende teknologi som grunnlag, lanserer Elko endelig sitt helt eget system for smarthusinstallasjoner. Elko Smart vil frigjøre tiden din til å ta på deg flere oppdrag.

– Framtida er smart. Da må vi også være det.

Det sier Luis Polanco i Elko. Han jobber som Channel Marketing Manager i det som før «bare» var en produsent av festemateriell innen elektro. Nå er Elko også leverandør av komplette smarthusløsninger som skal gjøre livet enklere for både forbrukeren og elektrikeren.

Systemet er ment å være fleksibelt, der nye og innovative løsninger pakkes inn i den gode, gamle Elko-drakta. Med på laget har de fått fremtidsrettede Zigbee 3.0, den verdensledende smarthusprotokollen/systemleverandøren.

– Systemet er bygget på kvalitets- og installasjonsproduktene til Elko. Målet er at elektrikeren skal oppleve det som enkelt og effektivt å installere, sier Polanco.

Radiosendere i produktene

Ikke alle er klare for smarthus. I dagens marked er det også trolig forbrukere som venter med smarte avgjørelser i frykt for å ikke forstå. Det har Elko tenkt på. Det handler om å lage noe som supplerer, ikke erstatter, eksisterende løsninger.

– Et smart produkt kan enkelt oppføre seg «dumt». Det er verre for dumme produkter å opptre «smart».

Produktene fra Elko har fått installert radiosendere i seg som gjør at de kommuniserer med SmartHUB (Zigbee 3.0). Noen produkter går på batteri, som brytere, sensorer og følere. Resten går på strøm.

– Det er enormt viktig for oss at systemet oppleves enkelt og intuitivt. Derfor har vi også med muligheten for de tradisjonelle Elko-bryterne i designet. Kunden sitter igjen med produkter de kjenner igjen, og installatør har levert fra seg et godt og trygt system, sier Polanco.

bilde Nytt smarthussystem gir større arbeidskapasitet.1
DET GAMLE UTSEENDET: Med Elko Smart får du tilgang på de gode gamle bryterne fra Elko.

Han får støtte av den erfarne elektrikeren Sondre Rabbe Hoem.

– Med dette systemet kan bestemoren din komme på besøk uten å måtte klø seg i hodet for å slå på lyset. Så enkelt og greit er det, sier han.

Han berømmer videre Elko-systemets responstid som den største fordelen.

– Det responderer så utrolig raskt. I forhold til andre smarthussystemer skjer handlingen momentant. I tillegg er det enkelt å installere, som gjør helheten bekvemmelig, energibesparende og gir et eksklusivt resultat, sier Rabbe Hoem.

Frigjør kapasitet til andre jobber

Ofte forbindes smarthusinstallasjoner med tidkrevende opplæring og installasjon. Når det gjelder tidsbruk vil ikke smarthussystemet fra Elko kreve mer av deg som montør. Snarere tvert imot.

Å installere trådløse smarthusløsninger vil i beste fall spare deg for tid – tid du vanligvis bruker på å legge kabler, skal vi tro Polanco:

– Det er ingen av oss som vil dra på kunden unødvendige kostnader. Med denne løsningen tilbyr vi kvalitet samtidig som vi skaper overskudd til andre jobber i løpet av en arbeidsdag, sier Polanco