Rask og problemfri PoE-installasjon

2 minutter|29/6/2022

Smarte og innovative løsninger som den nye PoE-indikatoren fra R&M, forenkler PoE-installasjonen for deg som montør.


PoE-teknologien (Power over Ethernet) har gjort det mulig å gi datautstyr strømtilførsel direkte gjennom Ethernet-kabelen, slik at man slipper å installere en separat strømkabel. Den siste PoE-generasjonen 4PPoE tillater en effekt på opptil 90 watt, og teknologien blir stadig mer brukt i smartbygninger til alt fra overvåkningskameraer, tilkoblingspunkter for Wi-Fi, smartbelysning, smartdisplayer og aktuatorer.

Men selv om PoE-teknologien har mange fordeler, kan det være en komplisert prosess å planlegge og installere systemet. Derfor har R&M utviklet PoE-kompatible produkter og innovative løsninger som gjør arbeidet ditt litt lettere.

Onntime artikkelbilde2 Picture1RM

ETTERSPURT TEKNOLOGI: PoE-teknologien brukes i dag til en rekke formål i smartbygninger.

Kompliserte standarder

I takt med at PoE-teknologien blir mer kraftfull, kommer stadig flere PoE-kompatible enheter på markedet. Dette stiller høye krav til nettverkskablene. For å unngå problemer som overoppheting, treg dataoverføring og dårlig signal er det viktig å velge PoE-kompatible produkter. I tillegg er flere ulike faktorer som kabeldiameter, kabeltype, lengde, ledermaterialer og størrelsen på kabelbuntene med på å påvirke resultatet.

Det finnes to offisielle PoE-standarder, IEEE 802.3af (PoE) og IEEE 802.3at (PoEP), men det kan ofte være komplisert for montøren å tolke disse standardene i praksis. Derfor har R&M utviklet en gratis kalkulator hvor man kan skrive inn ulike parametere og regne ut forventet temperatur.

Onntime artikkelbilde2 Picture2RM

KOMPLISERT: Montøren må ta hensyn til mange faktorer for et vellykket resultat.

Finn riktig port på et øyeblikk

R&Ms nye PoE-indikator er et annet svært nyttig verktøy. Ettersom det er vanskelig å vite hvilken RJ45-port som har PoE-strømtilførsel, ender man ofte opp i en tidkrevende prosess hvor man systematisk må teste alle portene til man finner den rette.

PoE-indikatoren fra R&M er et støvdeksel med integrert PoE-detektor, som raskt og enkelt indikerer med blinkende LED-lys hvilken RJ45-port som har PoE. Dette er spesielt nyttig på steder hvor det er vanskelig å komme til eller ved dårlige lysforhold.

Indikatoren kan plugges inn i en eksisterende RJ45-utgang, og det er ikke nødvendig med ekstra strømtilførsel som batteri.

R&Ms PoE-indikator:

  • Kombinert støvdeksel og PoE-indikator

  • Viser raskt hvilken RJ45-port som kan brukes med PoE

  • Kan stå permanent som støvdeksel i Rj45-porter som ikke er i bruk

  • PoE indikeres klart og tydelig med blinkende LED-lys

  • Tilgjengelig i 10-pakning og 100-pakning

  • Støtter alle IEEE PoE-protokollene (802.3af, 802.3at and 802.3bt)