Stålkontroll på rør og kabler

2 minutter|30/5/2022

Innfesting av kabler og rør gjøres enkelt med strips – men dette produktet har to store fordeler.

Oppdrag i tøffe miljøer med mye bevegelse og vibrasjon er hverdagskost for mange installatører. I dag finnes det mange løsninger og verktøy som gjør jobben enklere, tryggere og mer behagelig. Vi har tatt for oss et kjent scenario: Innfesting av rør og kabler – og et produkt du bør kjenne til.

— Stålstrips er ekstra godt egnet i miljøer der brannsikkerhet og kortslutningsbeskyttelse er viktige parametere. Det er også noen gode grunner til at man bør bruke stål ved innfesting av rør og kabler i en elektrisk installasjon, forteller John Storm hos Panduit.

bilde Stålkontroll på rør og kabler.1
SKÅNSOMT MED STÅL: Disse stripsene har avrundede kanter som beskytter kablene mot skader.

Dette er de viktigste grunnene til å bruke stålstrips:

Buntebånd i stål holder kablene på plass. Det er viktig at rør og kabler holdes skikkelig på plass, uansett forhold og vibrasjonsintensitet. Buntebånd i rustfritt stål tåler svært krevende forhold og har brannhemmende egenskaper. Ved brann holder stålstrips kablene sikkert på plass og forhindrer potensiell blokkering av nødutganger. I Norge er offshoreindustrien et av de viktigste områdene for bruk av stålstrips.

— Generelt er det en stor fordel med solid innfesting. Stålstripsen fra Panduit har patentert låsmekanisme og egner seg godt for innfesting av rør og kabler på alt fra oljerigger og skip til offentlige bygg og messehaller, sier Storm.

Panduit stålstrips er også de eneste på markedet som kan monteres horisontalt, vertikalt og opp ned uten at de åpner seg.

Stålstrips forebygger skader på kablene. Det er viktig at stripsen ikke ødelegger isoleringen på kabelen. Strips i rustfritt stål har avrundede kanter som minimerer risikoen for skader. Panduit Buntebånd og strips leveres i flere stålkvaliteter, helt eller delvis plastbelagt. Det finnes også et variert utvalg av stramme- og kutteverktøy som gjør innfestingen enkel og ergonomisk.
bilde Stålkontroll på rør og kabler.2
STRIPSPISTOL: Med monteringsverktøy kan du stramme stripsen skikkelig med minimal bruk av kraft.