Bærekraftige monteringshansker for deg som tar i et tak!

4 minutter|21/3/2023

På leting etter hansken som gjør deg bedre rustet til å gjøre en god jobb? Dry-Fit Airflow fra norske Workhand er en helt unik serie monteringshansker, formstrikket i slitesterkt, resirkulert plastgarn for en optimal brukeropplevelse.


Dry-Fit Airflow består av hanskemodeller med hvert sitt bruksområde, alle formstrikket i garn av resirkulerte plastflasker. Genialt at forsøplende plast nå brukes til noe så fornuftig som å lage slitesterke hansker for aktive hender!

– Utgangspunktet var at vi måtte tenke helt nytt, forteller gründer og daglig leder Tom Stokke i Workhand.

– Arbeidshansker blir ofte målt kun på pris. Alle kan importere hansker som de så stempler med logoen sin. Som en liten og uavhengig aktør må Workhand drive utviklingen og være offensiv.

– Vi ble inspirert av at ledende merker av treningstøy byttet ut svetteabsorberende tilsetningsstoffer med antibakterielt garn fra resirkulert plast. Dette garnet transporterer fukt på samme måte som ull og har unike komfort-fordeler. Å få det til med monteringshansker som har fem fingre er en stor utfordring, men Workhand tok denne utfordringen og har lagd en hel hanskeserie til faktiske behov, sier Stokke.

Oppdag de forskjellige Dry-Fit modellene her:

er selve fundamentet i serien, og kombinasjonen av gode egenskaper gjør at hansken setter en ny standard for miljøvennlige monteringshansker!

Dette er allroundhansken som du bruker til montering og installasjoner, og som gir deg et solid grep om verktøyene dine.

Smartfiber-garnet i kombinasjon med 4-veis stretch gjør at hansken sitter som støpt på hånden, samtidig som den er så behagelig at du nesten glemmer at du har den på.

Skumbelegget AirFlow sørger for full luftsirkulasjon, slik at hendene holder seg svale og tørre gjennom hele dagen. Og med slitesterke materialer er dette hansker du har glede av i lang tid framover!

er kutthansken med suveren presisjon og fingerførlighet. Cut-B er enda tynnere enn grunnmodellen og derfor helt rå til finarbeid og presisjon i tørt miljø, samtidig som den er forsterket med skjæremotstand.

Det gjør at hanskens passform styrkes over tid, samtidig som hansken unngår å bli slakk på hånden. Dessuten har Cut-B ekstra sterk rivefasthet i garnet.

Med denne ultralette hansken på får du bedre kontrollgrep og du kan derfor håndtere skjære- og kutteverktøy med best mulig presisjon. Mens andre kutthansker har glassfibertråd inn mot huden, har Cut–B en kløfri innside som gir like godt vern.

Den lange pulsribben på hansken gjør også at håndleddene og klokka får bedre beskyttelse.

er fôret med varm, myk polarfleece som holder hendene varme. Dette er hansken for deg som jobber med montering eller allround håndverksarbeid utendørs selv på de kaldeste vinterdagene.

Smartfiber-fôret er festet til tuppene slik at hele hansken sitte som støpt. Det gir en fleksibel og lun hanske som sørger for at du kan utføre arbeidet med ønskede presisjon.

Full luftsirkulasjon gjør at hånden holdes varm uten å bli fuktig. Og i likhet med de andre hanskene i Dry-Fit Airflow-serien har alle fingertuppene Touchscreen-belegg slik at hansken kan beholdes på selv når du skal betjene berøringsskjermer.

Et lite tips til slutt: Husk å vaske hanskene i en vaskepose for å unngå at det slippes mikroplast fra fleecefôret ut i naturen.

Dette sier brukerne

Dry-Fit Airflow-serien er utviklet av Workhands produktutviklere sammen med forskere og testpersoner. Teamet har inngående kjennskap til hva som kreves av en monteringshanske for at den skal holde mål både i forhold til slitasje, fingerførlighet og det tøffe nordiske klimaet.

Assisterende butikksjef Jay Sophak i Matkroken Bråten i Oslo er med i Workhands testgruppe. Han har brukt Dry-Fit Airflow-hansker i et drøyt år, og har underveis gitt tilbakemeldinger som Workhand har tatt med i den videre produktutviklingen.

– Hos oss er det mye løfting og åpning av pakker. Derfor er jeg ekstra opptatt av at hanskene skal sitte godt på hånden og tåle at det rives opp mye papp og tape i løpet av arbeidsdagen, sier han.

– Tidligere har jeg slitt med hansker som har glidd av og gjort det vanskelig å få et godt grep. Det problemet har jeg ikke nå. Dette er hansker som jeg stoler på! Dessuten er det banebrytende med touchscreen-fingertuppene som gjør at jeg i grunnen aldri trenger å ta av hanskene, forklarer Sophak.

Workhand bygger hansker fra bunnen av, basert på over 30 års erfaring i kombinasjon med ny teknologi og et brennende ønske om å drive utviklingen i en mer miljøvennlig retning.

Jan Cato Holmedal jobber som vaktmester i et næringsbygg i Oslo, og har brukt hansker i Dry-Fit Airflow-serien i flere år.

– De er veldig komfortable, slitesterke og lette. Rett og slett den beste hansken jeg har hatt. Passformen er så godt at jeg faktisk gjerne beholder hanskene på gjennom hele arbeidsdagen.

– Det at de i tillegg er miljøvennlige, betyr mye for meg, sier Holmedal. – Genialt at så funksjonelle hansker lages av plastflasker!