Tenk sikkerhet hele veien

Riktig sikringsutstyr, rett bruk og ikke minst førtehjelpsutstyret lett tilgjengelig, gir en trygg arbeidsplass for deg og dine kolleger.

Jobb sikkert i høyden

SikkerhetSolcellemontering620

Å arbeide i høyden er ikke for alle

Mange synes det er ubehagelig å arbeide i høyden, og unngår det helst. Når du for eksempel trenger å arbeide på et tak, skal du føle deg trygg nok til at du kan fokusere fullt på jobben du skal gjøre – og ikke på å unngå en ulykke.

Ikke ta sjanser

Sørg for at alle har riktig sikkerhetsutstyr tilpasset arbeidet dere skal utføre. Vi har utvalg innen hele kroppsseler, hjelm, sikkerhetsline, redningsline, støtteline, stolpeslynge m.m.

Bruker du stigen riktig?

Stige ladder1

  • Stiger skal oppstilles slik at de står stødig under bruk. Anliggende stige og mobile stiger skal sikres før bruk. Stige skal sikres mot utglidning, velting sidelengs eller bakover.

  • Stiger skal brukes slik at arbeidstakerne hele tiden har et sikkert grep og står støtt. Arbeidstakere som må bære noe mens de står på stige skal ha et sikkert grep.

  • Stiger skal hvile på et stabilt, bæredyktig og fast underlag slik at trinnene forblir vannrette under bruk.

  • Stiger skal, så langt det er praktisk mulig, festes i toppen eller sikres på annen måte.

  • Stiger og skyvestiger som er satt sammen av flere deler, skal brukes slik at de ulike delene ikke kan forskyves i forhold til hverandre.

Kilde: arbeidstilsynet.no

Ha førstehjelp lett tilgjengelig

Arbeidsulykke1

Vær forberedt

Ulykker forekommer heldigvis ikke ofte, men når de først skjer så kommer de som regel som julekvelden på kjærringa. Vær i forkant – ha alt av førstehjelp i nærheten og lett tilgjengelig.

Husk å informere alle nye og gamle kolleger om førstehjelpsutstyr og rutiner.

Førstehjelpskurs

Vi i Onninen mener at førstehjelp har høy viktighet, og arrangerer førstehjelpskurs gjennom Onninenskolen. Med et førstehjelpskurs stiller du sterkere dersom du kommer opp i en ulykkessituasjon på jobb eller privat. Se våre kurs

Ønsker du å handle sikkerhetsprodukter?
Det er enkelt å bli kunde hos oss