En guide til utelys

Utebelysning kan løfte inntrykket av eiendommen og skape god stemning, samtidig som det blir tryggere å ferdes på uteområdet når det er mørkt. Men hva skal man velge? Her er noen forslag til utelys, uplights, pullerter og andre smarte løsninger du kan nevne for kunden ved anledning.

Utendørs downlight

Downlights, eller utendørs spotter, gjør seg godt til et overbygd inngangspart, i garasjen, på overbygd terrasse eller i hagestua. Velg en dimbar variant for maksimal kosestemning.

Pullert

En pullert er betegnelsen på en lav, vertikal stolpe som gjerne er brukt som et skille eller en avsperring der man ikke ønsker trafikk. I dag brukes betegnelsen også om lave stolper med utelys - noe mange har fått øynene opp for. Pullerter lyser nemlig opp stien eller området på en veldig fin måte.

Ønsker kunden seg en pullert som lyser i 360 grader eller bare punktlys der de skal gå? Dette er viktig for deg som installatør å være bevisst på, ettersom du oppnår forskjellig stemning etter hva slags modell du velger.

Mange ønsker indirekte lys, altså pullerter der du ikke ser lyskilden, for å unngå å bli blendet.

Når lyset ikke strømmer rett ut, unngår du lysforurensing, og det er mer behagelig for øyet.

Onntime toppbilde juni
Fra venstre: Molde, Stavanger og Oppland pullerter fra Norlys.

Vi har et stort utvalg pullerter

Utelys webbilder 1

Uplights

Når belysning felles ned i terrasse eller innkjørsel, kaller vi de gjerne uplights. Disse gir en fin effekt og kan for eksempel brukes som innramming av plattingen, eller for å lyse opp en gangsti.

Flere av uplight-variantene tåler å bli kjørt over med bil og er perfekte i kantene av oppkjørsler.

Utelys webbilder 2

Trappebelysning

Lys opp trappa ute med innfelte spotter som lyser ned mot trinnene. Det gjør det tryggere å ferdes på utepområdet når det er mørkt, og setter samtidig en fin ramme av lys på området.

Med opplyst trapp skaper man en fin og naturlig stemning når det er mørkt.

Uplights og trappebelysning

Utelamper

Og la oss ikke glemme de veggmonterte utelampene. Her er det utrolig mye å velge mellom så hør med kunden hva de vil oppnå med utelyset. Skal det gi en spennende effekt på fasaden i tillegg til å lyse opp området?

Det finnes utelamper som slipper ut lys både opp og ned, i tillegg til design som vil sette prikken over i-en, enten huset er nytt eller gammelt.

Vasa-Miljø

Utelys vegg

Utelamper på lager nå