Visste du at varmepumpe er effektiv mot støv og pollen?

Over 20 % av befolkningen opplever plager i pollensesongen. Mange av disse plages også av støv som svever i lufta inne, spesielt i vintersesongen. Varmepumpe kan være løsningen for dem.

Hva er et godt innemiljø?

Et godt innemiljø består av en stabil innetemperatur mellom 20 og 22 grader. Forskning viser at hjernen fungerer mest optimalt i denne temperaturen.

20 - 50 % luftfuktighet

Er inneluften for tørr gir det flere svevepartikler – som kan irriterer nese og svelg. Det er en del som reagerer allergisk på støv. En varmepumpe kan filtrere bort en del av støvet og forbedre livskvaliteten til kunden.

VarmepumpeFuroMitsubishi gulvstående03

Pollensesongen

Hvert å starter pollensesongen tidligere enn mange tror. Allerede i februar/mars starter sesongen flere steder her i landet. Først ute er gjerne trær som or og hassel, etterfulgt av salix og bjørk.

I juni blomstrer forskjellige gressarter, som mange kan reagere på. Mest kjent er timoteigresset, men det er bare én av mange arter.

Avslutningsvis i juni/juli får man en oppblomstring av burot – en ganske anonym blomst man gjerne finner i veirenner sammen med ugress av ymse slag.

Mitsubishi Uwano og Iguru

3D i-See sensor

Er en sensor som skanner rommets temperatur. 3D i-See sensoren sitter i underkant av innedelen. Varmepumpen justerer selv varm og kald luft etter behov, for å opprettholde en balansert temperatur i hele rommet.

Den kan også justeres slik at når den oppdager en person i rommet, vil den sendte den varme eller kalde luften direkte mot personen. Eller bort fra personen dersom kunden ikke ønsker direkte luft fra vifta. 3D i-See sensoren vil gjenkjenne varmen fra personer i rommet og gjøre dette automatisk.

3D i-See-sensor finnes på Kaiteki-modellene.

Mitsubishi Kaiteki og Zen

Allergifilter og kullfilter

Bli Onninen-kunde og handle varmepumper til en gunstig pris

Foto: Mitsubishi Electric
Kilder: miba.no, naaf.no, anticimex.com