Lysstyring for fremtidens belysningsløsninger

Glamox er en ledende leverandør av belysning som spesialiserer seg på komplette løsninger for skoler, helseinstitusjoner, kommersielle- og industrielle bygninger, detaljhandel, hotell- og restaurantvirksomhet.

Med et lystyringssystem (LMS) fra Glamox kan du få reduserte energi- og vedlikeholdskostnader, redusert karbonavtrykk og økt levetid på installasjonen.

Strømregningen er blant de største kostnadene på ethvert anlegg - og belysning er en stor del av det. Men den gode nyheten er at du med Glamox lysstyringssystemer kan redusere energiforbruket med opptil 90 %. Lavere energiforbruk betyr mindre forurensning. Du kan velge løsninger som er både økonomiske og miljøvennlige. Med LMS er det enkelt.

Glamox tilbyr lysstyringssystemer basert på trådløs eller kablet teknologi. Løsningene er basert på den beste tilgjengelige teknologien og er designet med fokus på at det skal være enkelt å planlegge, installere, sette i drift og bruke.

Belysning for industri

Glamox 3 industri

Glamox tilbyr belysningsløsninger for alle tenkelige industrielle omgivelser, fra iskalde fryselagre til kokvarme smelteverk.

Løsningene for industribelysning bygger på energibesparende teknologier, med effektiv optikk, LED-moduler og materialer, i kombinasjon med intelligente lysstyringssystemer.

Skal du oppgradere belysningsanlegget, så har Glamox det du trenger til rehabilitering eller oppgradering av LED-armaturer.

Industriarmaturer

Lyskastere utendørs

Belysning for kontor og utdanning

Glamox 1 barn

Det er mange måter å belyse et kontor- eller utdanningsmiljø på. Innovative belysningsprodukter og konsepter er utviklet for å bedre belysningen på arbeidsplassene, med spesielt fokus på individuelle behov. God kontorbelysning reduserer risikoen for helseproblemer, øker sikkerheten og forbedrer produktiviteten.

Studenter i alle aldre trenger riktig lys for å holde fokus mens de tilegner seg kunnskap, og belysningen på skolene bør tilpasses deres visuelle evner og den anvendte læringsmetoden.

LED-belysning kan være lønnsomt, siden belysningen ofte er den største forbrukeren av energi. Nøye valg av energieffektive lyskilder, optikk og sensorer kan bidra til lavere energikostnader og belysningsanlegg med lang levetid.

Nedhengt belysning for kontor og skole

Innfelt belysning for kontor og skole

Belysning for sykehus og andre helseinstitusjoner

Glamox 4 helse

Helseinstitusjoner er svært krevende miljøer for belysningsplanlegging. Pasienter, sykehusansatte og besøkende har alle ulike behov. Framfor alt trenger helsesektoren sikkert, pålitelig og hygienisk utstyr. Det brede spekteret av oppgaver som utføres og den store forskjellen i funksjonsevne til de som bruker lokalene krever en rekke ulike belysningsløsninger.

Produkter fra Glamox tilfredsstiller individuelle behov. Våre løsninger gir pasienter tilstrekkelig bevegelsesfrihet og muligheten til å styre lyset akkurat der det trengs. Armaturene er enkle å rengjøre og desinfisere for å forhindre støv, pollen, bakterier og virus. Vi har belysningsløsningene for alle medisinske miljø, dette sikrer enkel navigering i korridorer og trapper, som gir optimale synsforhold i undersøkelsesrom og laboratorier, samt intensivområder og pasientrom.

Referanse - Spenncon

Nye LED-armaturer, sensorer og trådløs kontroll reduserer strømforbruket til det norske selskapet Spenncon med mer enn 1 GWh per år, noe som gir en årlig besparelse på nesten 1 000 000 kroner.

Tidligere energiforbruk: 1,4 GWh per år.

Med Glamox LMS: 350 MWh.

Anslått energibesparelse: ca 87 % (Med kundens innstillinger: 75%)

Referansebilde 1 glamox

Referanse 2: Trondheim parkering

Trondheim Parkering oppgraderte to av parkeringshusene sine med nye LED-armaturer og et trådløst lysstyringssystem fra Glamox. Det gir full kontroll over lysinstallasjonen fra selskapets kontorer gjennom en skybasert løsning.

Tidligere energiforbruk: 14.400 kWh per uke

Med Glamox lysstyring: 2,160 kWh

Anslåtte energibesparelser: 85 %