Strømsmart med RoHS-kompatible løsninger

RoHS-direktivet har nå trådd i full kraft. Oppsummert betyr det at f.o.m. 25. februar 2023 ble det midlertidige unntaket for lysstoffrør, opphevet og T2-, T12- og kompaktlysrør ble forbudt å produsere og importere. Deretter ble T5- og T8-lysrør forbudt fra 24. august, og fra 1. september 2023 omfattes alle halogenlyskilder av RoHS-direktivet.

Varmeberegning og effektivisering

Som elektromontør spiller du en avgjørende rolle i å veilede kunder om bærekraftige belysningsalternativer som er i samsvar med RoHS-direktivet, Restriction of Hazardous Substances, (Restriksjon av skadelige stoffer). Her er noen strømsmarte-råd for å effektivt presentere RoHS-kompatible løsninger med smarte lysstyringssystemer og samtidig oppfylle miljø- og kostnadsfordelene.

Fakta om RoHS-direktivet

1. september 2021
Utfasing av kompaktlysrør med integrert forkoblingsutstyr, visse høyspennings- og lavspenthalogenlamper og T12 / T2 lysrør.

24. februar 2023
Utfasing av kompaktlysrør.

24. august 2023
Utfasing av T5- og T8-lysrør.

1. september 2023
Utfasing av halogenlamper med stiftsokkel.

Forstå RoHS-direktivet

Begynn med en kort forklaring av RoHS-direktivet og hvorfor det er viktig. Informere kundene om at RoHS har som mål å begrense bruk av farlige kjemikalier i elektroniske produkter, inkludert belysningsutstyr, for å beskytte menneskers helse og miljøet. Høykvalitets LED-belysning vil spare miljøet for store mengder med kvikksølv.

RoHS-kompatibel høykvalitets LED-belysning

Presenter LED-belysning som samsvarer med RoHS-kravene. Dette betyr at produktene er fri for skadelige stoffer som bly, kvikksølv og kadmium, og oppfyller strenge miljøstandarder. Husk at du må ha ny CE merking på armaturet om du endrer
den.

Energieffektivitet og smarte lysstyringssystemer

LED-belysning er ikke bare mer energieffektiv enn eldre alternativer, men gir også smarte lysstyringssystemer som fjernstyring, trådløs tilkobling, samt tidsstyring og bevegelsessensorer som reduserer energiforbruket ved å slå av eller justere belysningen når den ikke er i bruk. LED-armaturer har generelt lengre levetid sammenlignet med tradisjonelle lyskilder. Dette innebærer mindre vedlikehold og færre utskiftninger, noe som også sparer utgifter og ressurser.

Besparelser i strømutgifter

Tilby skreddersydde løsninger som oppfyller kundens spesifikke belysningsbehov, inkludert justerbare lysstyrker, fargetoner og automatisk styring basert på tidspunkter eller bevegelsessensorer. Hjelp kundene med å beregne de potensielle besparelsene i strømutgifter, dette inkluderer sammenligninger av årlige strømutgifter med LED-armaturer og tidligere belysningssystemer.

Philips Signify montør

Energibesparelser

Garasje - energibesparelser

ES Mnd Tema Lys 761x529pix Garasje (002)

Lager - energibesparelser

ES Mnd Tema Lys 761x529pix Lager (002)

Energibesparelser

Kontor - energibesparelser

ES Mnd Tema Lys 761x529pix Kontor (002)

Klasserom - energibesparelser

ES Mnd Tema Lys 761x529pix Klasserom

Ta kontakt ved spørsmål

Herobanner---det-grønne-skiftet-for-lyskilder