Rekordresultat første kvartal: Kesko får levert varene

Både Byggmakker og Onninen er lite berørt av leveranseproblemer og har sterk vekst. Det kom frem da morselskapet Kesko leverte kvartalsresultater i dag. Omsetningen til Byggmakker vokste med 13,5% prosent, mens Onninens omsetning steg med hele 23,9% prosent.

– Den solide fremgangen fortsetter for både Byggmakker og Onninen, med stor etterspørsel i begge bransjer. Vi har god kontroll på forsyningskjedene våre hvor våre varer stort sett leveres fra Nord-Europa. Dermed har vi vært skjermet for de store leveranseproblemene andre aktører og bransjer opplever, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Omsetningen til Onninen landet på 86,5 millioner euro, som er en vekst på 23,9 prosent i første kvartal 2022. - Vi gjør svært mye riktig i Onninen, hvor vi har offensive ledere og medarbeidere som hver dag tar de riktige avgjørelsene. Vi er godt posisjonert innen en rekke spennende nisjer i installasjonsmarkedet, herunder også billadere som øker kraftig. Vi er virkelig på offensiven innen elektro nå, sier Kristoffersen.

Tallene til Onninen kommer frem under morselskapet Keskos kvartalspresentasjon. Her presenteres også tall for Byggmakker, som har god vekst første kvartal 2022.

Byggmakker har omsatt for 172,1 millioner euro i første kvartal, en vekst på 13,5 prosent.

– Det har vært en fin vekst i Byggmakker, og vi fortsetter å befeste vår posisjon som en av de ledende byggevarekjedene i Norge. Nå skal vi videreutvikle dette fundamentet og bli enda råere på drift og digitale prosesser slik at kundene får en enda bedre opplevelse når de handler hos oss, sier Kristoffersen.

For mer informasjon, kontakt:

Petter Knutsen, Direktør Kommunikasjon, Marked & eCom, +47 90 96 43 66

Om Kesko Norge

Byggmakker og Onninen som eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester. Les mer på: Byggmakker.no og onninen.no