SG Armaturen

SG Armaturen AS er et familieeid konsern med hovedkontor i Lillesand og virksomheter i en rekke land. Hovedkontoret vårt er på hele 22.000 m2, hvor lageret utgjør 16.000 m2. Våre produktutviklere designer og utvikler armaturer etter behov og etterspørsel fra markedet. Vi leverer kvalitetsbelysning og tilhørende utstyr med smart design til konkurransedyktige priser til både bolig- og næring.

Det grønne skiftet

Lysrør og kompakt lysrør er forbudt i EU/EØS fra 1. september 2023 fordi de inneholder kvikksølv og har høyt energiforbruk. Dette er beskrevet i Eco-design direktiv 2019/2020/EU og RoHS direktivet 2011/65/EU.

Lysrør som er på markedet kan selges til det er tomt. I noen tilfeller vil det være mulig å bytte til LED lysrør eller bygge om armaturene. Dette vil gjøre at du sitter igjen med et produkt uten garanti. Den som gjør lysrør skiftet har garantiansvaret for at den nye løsningen tilfredstiller alle krav.

SG Smart

SG Smart er en brukervennlig Smarthus-løsning til både nye og eksisterende installasjoner. Enhetene og SG Smart App-kommuniserer via Bluetooth og WiFi, og systemet kan løpende bygges opp og bygges ut etter behov. SG yter 5 års garanti på alle SG Smart enheter.

Kom i gang med SG Smart

Hver dag slår vi av og på lyset i boligen. Enten det er kveld, morgen, du forlater boligen, eller du kommer hjem. For å gjøre dette litt mer komfortabelt for deg, kan vi levere en «hovedbryter» ved ytterdøren som ved ett lite trykk, automatisk tenner eller slukker lysene i boligen din.

Dette løser vi ganske enkelt med en SG Smart Switch, en bryter som kommuniserer trådløst med dine dimmere i boligen. Ønsker du en ekstra bryter på soverommet, kan du enkelt få det montert. Her kan du også lage en «nattstilling» på huset, hvor du har litt lys de steder du ønsker det.

For å få det vi har beskrevet trenger du bare å velge dimmere med SG Smart, og bryter SG Smart Switch. Bryter fås også i sort design om det er ønskelig.

SG Smart kan også styres med app. Her kan gjøre alt fra å dimme lyset til mer avanserte funksjoner som å man sette opp scenarier, favorittmerke enheter man bruker ofte eller sette opp en timer for kaffetrakteren. Det kan også settes opp egen tilgang slik at barna ikke har tilgang til alle funksjoner eller enheter.

Riktig belysning og varme

Mørketiden kan ofte føles lang og mørk. Riktig belysning skaper en lun stemning, og en bedre trivsel i boligen. SG Smart er et styringssystem som kommuniserer via blåtann. Vi har en rekke ulike smarte produkter som innehar en rekke muligheter som vi ønsker å dele med deg.

  • Lys kan betjenes på vanlig tradisjonell måte via vår smarte vri dimmer.
  • Appstyring, dimming, scenarier og felles slukk/tenn hus på din telefon eller nettbrett. Lørdagskos på et trykk er enkelt å sette opp.
  • Her kan du ligge på sofa og justere belysningen, eller slukke alle lys når du er klar for å legge deg. SG Smart app er gratis å bruke, og du kan dele den med andre i boligen.
  • Installatør setter dette opp for deg, og du kan selv enkelt endre på innstillinger via din telefon om du ønsker det.

Hva med styring av varme?

Har du elektrisk oppvarming i boligen eller på hytta, vil du via SG Smart kunne styre din varme på en effektiv og lønnsom måte. Med HeatReg Smart kan du skru opp varmen før du kommer hjem, eller på hytta. Det er enkelt å sette opp funksjoner som senker temperatur på natt eller dag for å spare energi. HeatReg Smart vil også enkelt kunne monteres i eksisterende anlegg tilpasset den varmekilde du har i boligen.

Funksjonen ”slukk hus” kan automatisk senke temperaturen i boligen, og starte oppvarming i god tid før du står opp på morgenen. Ønsker du frostsikring av hytten din, er dette også enkelt å slå på når du forlater hytten. Om temperatur synker lavere enn for eksempel fem grader, vil HeatReg Smart sende deg et varsel om det til din telefon.

Til SG Smart kan vi også levere en Gateway. Det er en enhet som via internett gir deg full tilgang til SG Smart når du befinner deg utenom din bolig eller hytte. Her kan du fjern-betjene belysning og varme, eller sjekke om alt er slått av.

Smart Gateway kan også styre din utebelysning automatisk. Utebelysning er da slått på når mørket inntreffer, og slukker når dagslyset er tilbake. Denne følger også endringene i sol opp/ned i forhold til hvor ditt anlegg er montert. I tillegg kan du også via din SG Smart app tilpasse utebelysningen helt etter ditt ønske.

Har du SG Smart på hytten din, vil Gateway gi deg full tilgang til å slå på lys eller forvarme hytten om du ønsker når du skal på hytta. Det å komme til en opplyst hytte gjør at du slipper å snuble i mørket for å komme frem.

Gateway bruker beskjedent med data. Har du den på hytta vil den ikke forbruke mye data på f.eks 4G/5G nett.

Ønsker du enda flere muligheter? Det er svært enkelt å sette Gateway opp mot for eksempel Google Home, eller Alexa. En vil da kunne innlemme andre produkter som for eksempel kameraovervåking eller styring av din varmepumpe på samme plattform.

Er du teknologisk interessert, er talestyring av lys veldig enkelt å sette opp via Gateway. Litt luksus er det å sitte i godstolen og be om at lyset dempes i rommet.

Ønsker du full kontroll over utebelysningen kan man med Smart Gateway styre utebelysningen automatisk. Utebelysning er da slått på når mørket inntreffer, og slukker når dagslyset er tilbake. Denne følger også endringene i sol opp/ned i forhold til hvor ditt anlegg er montert. I tillegg kan du også via din SG Smart app tilpasse utebelysningen helt etter ditt ønske.