Onninen med fokus på elbillading

31.03.2024 23.00
Enten du trenger elbillader til privat husholdning eller offentlig garasjeanlegg, har Onninen det du trenger – når du trenger det. Vi har et omfattende lager som er nøye satt sammen for å dekke markedets behov for elbilladere og tilbehør.

Teknologi og ekspertise

Hos Onninen får du også tilgang til dedikerte fagfolk som har lang erfaring innen bransjen. Enten du trenger hjelp til å velge riktig produkt eller teknisk støtte underveis, hjelper vi deg fra planlegging til gjennomføring av prosjektet.

Elbilladere til alle behov

Mange av kundene dine trenger veiledning i å velge den rette elbilladeren. Det er en rekke faktorer å ta hensyn til, fra ulike ladeteknologier til forskjellige ladestyrker og tilkoblingsmuligheter.

Onninen har gode ladeløsninger for private hjem, bedrifter og borettslag som møter alle krav til pålitelighet, effektivitet og sikkerhet.

Leverandører

Vi har blant annet de nyeste elbilladerne fra Zaptec, Futurehome, Easee, Eaton, Amina, Schneider og ChargeAmps på lager. I tillegg har vi kabler og annet
elmateriell fra Prysmian, Nexans, Nek, Teccon og Lapp.

Systemlading lønner seg

For borettslag, bedrifter og felles parkeringsplasser hvor mer enn tre ladere er installert, lønner det seg med systemlading kontra enkeltpunktslading.

Fordeler med systemlading:
• Unngå kapasitetsproblemer etter hvert som flere skaffer seg elbil
• Sikrer fornuftig fordeling av tilgjengelig effekt
• Anlegget kan enkelt dimensjoneres for å ta imot tilstrekkelig strøm
• Styring etter strømpris og kapasitet
• Hver lader har innebygd sikring

Enova-støtte til private boliger og borettslag/sameier

Støtteordninger for borettslag og sameier

Flere kommuner gir tilskudd til oppgradering og etablering av ladeinfrastruktur i borettslag eller sameie.

Oslo Kommune tilbyr f.eks. et tilskudd på opptil 50 % av godkjente investeringskostnader, begrenset oppad til 8 000 kroner per ladepunkt. Enova tilbyr også støtte for etablering og installasjon av ladepunkter i borettslag.

Støtteordninger til private boliger

Privatkunden kan få 35 % av den totale installasjonskostnaden, inntil 10 000 kroner, i støtte fra Enova ved installasjon av pris- og effektstyrt energistyringssystem for boliger.

Det er viktig å være klar over at hver husstand kun kan søke om støtte én gang. Derfor lønner det seg for kunden å installere flere produkter samtidig når det først skal gjøres oppgraderinger.

Kombinasjoner som gir Enova-støtte

Et av kravene for å få Enova-støtte, er at man må styre to flyttbare laster, som varmekabler, varmtvannstank eller elbillader.

Ved å installere Futurehome Charge sammen med Futurehome Smart Charging, oppfylles kravene. Futurehome-systemet kan også styre laster som oppvarming med Futurehome termostater og varmtvannsberedere med Futurehome Puck Rele. Kombinert med elbillader gir dette et komplett strømstyringssystem for hjemmet.

Futurehome Smart Charging kan også benyttes sammen med elbilladere som Zaptec Go, Easee lite eller Easee Home. Hvis kunden har installert en av disse de siste 12 månedene, og deretter installerer Futurehome Smart Charging, kvalifiserer det til støtte.

Enova