Nexans - utviklet for norske forhold

09.08.2022 22.00
Nexans Norway AS er en ledende leverandør av kraft- tele-, installasjons- og varmekabel i Norge, og er blant verdens ledende innen offshore kontrollkabler og høyspent sjøkabler.

Hvorfor velge Nexans?

Våre kabler er produsert i Norden, og for å tåler tøffe omgivelser i både jord, luft og vann. Med over 100 års erfaring med kabelproduksjon, og tre fabrikker i Norge, garanterer vi kortreiste produkter med kvalitet som gir lang forventet levetid.

Nexans leverer et bredt utvalg av produkter, som er utviklet med utgangspunkt i elektrikerens hverdag. Gode materialer og riktig konstruksjon gjør kablene installasjonsvennlige – tilpasset montørens behov.

Varmekabler fra Nexans

I snart hundre år har vi levert norskproduserte varmekabler for innendørs og utendørs bruk. Takket være lokal produksjon kan vi tilby rask levering, lokal teknisk kompetanse og kabler som er testet og tilpasset norsk standard og norske forhold.

Nexans TQXP varmekabelelementer

TQXP er Nexans’ nyeste innovasjon på varmekabelfronten. Mangetrådet spesialleder for jordtråd og returleder gjør den ekstra fleksibel og enkel å legge. Den er slankere og mykere enn TXLP, og vil oppleves mer leggevennlig.

Nexans TQXP har 100% kompakt og vanntett endeavslutning. 15 cm kaldt endestykke sørger for stabil temperatur i endeavslutningen. Elementene har også skjult skjøt, som er sterk og 100% vanntett. Skjøten bygger like lite som kabelen, og gir sømløs og jevn ytterkappe.

Kabler med gode brannegenskaper

I moderne bygg finnes det kabler i store mengder, som kan medføre økt risiko for brannspredning hvis feil type kabler velges. Nexans har blant annet som mål å øke bevisstheten rundt brannsikkerhet i bygg.

Kabler er i seg selv sjelden årsak til brann, men vil representerer en stor kilde til røykutvikling dersom brann skulle oppstå, og vil kunne påvirke brannforløpet. Færre farlige gasser i omløp under brann kan redde liv og forenkle slukningsarbeidet.

EASY™ - Halogenfri kabel for bedre brannsikkerhet

Å velge halogenfrie kabler er anbefalt i bygg/byggverk med høye krav til brannsikkerhet, som f.eks. tunneler, medisinske bygg, datasenter og andre bygg der mange mennesker oppholder seg.

Nexans prioriterer utviklingen av et bredt utvalg halogenfrie kabler for å møte fremtidens behov. Vår voksende EASY™ produktserie består av installasjons- og kraftkabler som gjør din jobb enklere.

Felles for EASY™-kablene er at de er:

  • smidige å jobbe med og lette å avmantle
  • talkumfrie, som gir bedre og renere arbeidsmiljø
  • tilfredsstiller CPR brannklassekravet Dca -s2d2a2

Ny N-LINE®-serie – 100% halogenfri

Nexans’ nye N-LINE®-serie består av kabler i rør, hvor både rør og kabler er 100% halogenfritt. Produktene er oppført i Svanens husproduktportal og kan benyttes i Svanemerkede bygg.

Den nye serien skal sikre at kabelinstallasjonen blir enda mer pålitelig, trygg og enkel å installere. Rørene har fått en ny og bedre rørkonstruksjon, i tillegg til at de har fått ulike farger etter bruksområde. Rørene tilfredsstiller også krav til nedstøping (750N). Kablene tilfredsstiller kravene i CPR klasse Dca -s2d2a2.

I N-LINE® sortimentet finner du kabler for installasjon, tele/data, brannalarm og alarm og sikkerhet.

N-LINE® produseres ved vår fabrikk på Langhus. Du får dermed et kortreist produkt med lavere klimaavtrykk, designet for det norske markedet.