Norges første heldigitale elektrobutikk

Onninen har åpnet en heldigital expressbutikk for alle sine proffkunder. Her kan elektrikerne plukke og hente varer, og alt gjøres digitalt.

– Vi er stolte av å være den første i Norge som lanserer en heldigital proffbutikk for elektrikeren i et byggevarehus, med utvidede åpningstider og tilgang på varer fra et stort byggsortiment. Med en selvbetjent butikk, der kundene benytter vår egenutviklede app, ivaretar vi kundenes behov på en effektiv måte, sier Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen.

Elektrikeren har egen tilgang for å komme inn i den 400 m2 store butikken i Moss. Her kan de velge blant over 2000 varer.

Onninen er en del av finske Kesko, som også eier Byggmakker, og er en av Nordens ledende elektrogrossister. Onninen har totalt 18 Express-butikker. Nå er den 19. etablert i andre etasje av Byggmakkers varehus i Moss.

– Dette er en unik satsning for oss i Norge. Her spiller vi på det beste fra våre to selskaper, Byggmakker og Onninen. Denne innovative løsningen vil gjøre hverdagen enklere for våre proffkunder, sier konsernsjef i Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

I første etasje ligger Byggmakker, mens den heldigitale Onninen-butikken er i andre etasje med tilgang kun for deres avtalekunder. Dermed kan kundene nyte godt av lengre åpningstider, og mulighet til å handle alt på ett sted.

– Her får elektrokundene tilgang til et bredt sortiment hos Onninen, men også varer fra vårt sortiment i Byggmakker. Da gjør vi det enklere, og de får tilrettelagt hverdagen sin på en bedre måte, sier Kjell Vidar Dokken, direktør i Byggmakker.

Noe av det mest spennende med å etablere en heldigital butikk, var å utvikle en god og brukervennlig app.

– Vi har bransjens beste butikker og det er viktig for oss å være en effektiviserende partner for våre kunder. Med nysatsingen i Moss fortsetter vi å være nettopp det, og vi er svært stolte av å kunne åpne denne butikken som den første i sitt slag i Norge, sier Jørn-Are Bergh.

Adressen til selvbetjeningsbutikken er Varnaveien 31, 1526 Moss.

For ytterligere informasjon:
Line Tranberg, markedssjef Onninen, 91640403
Nils Henrik Stjerne, Konseptansvarlig, 46431380

Marianne Bostrøm, markedsdirektør Byggmakker, 99004797
Renè Haugli Hansen, lokal Kundeansvarlig, 91100094