60 år med R&M

2 minutter|7/5/2024

Det sveitsiske familieeide selskapet Reichle & De-Massari AG (R&M) ser tilbake på seks tiår med suksess, og er klar for fremtiden.

Det hele startet i 1964 med ideen om et lettinstallert telefonuttak. Ideen til Hans Reichle og Renato De-Massari ga opphav til Reichle & De-Massari AG (R&M), bedriften som i dag utvikler og leverer førsteklasses infrastrukturløsninger for data- og kommunikasjonsnettverk.

60 år senere er R&M en anerkjent spesialist innen nettverksteknologi i de tre områdene datasentre, lokale nettverk og offentlige bredbåndsnettverk.

Helhetlig tilnærming

«På samme måte som IT og telekommunikasjon, har kabling, som ofte blir forsømt, gjennomgått en bemerkelsesverdig teknologisk endring i løpet av disse 60 årene,» sier R&M-sjefen Michel Riva.

«I begynnelsen var fokuset på lettinstallerte telefonuttak med få kobberledninger. I dag håndterer vi komplekse infrastrukturer som ikke bare kobler tusenvis av optiske fibre, men som er essensielle for datasentre, fiberløsninger til hjemmet, 5G og smartbygninger. De må overføre mer og mer data med stadig raskere hastighet, og sikrere,» sier Michel Riva.

R&M har derfor valgt å fokusere på en helhetlig tilnærming for å hjelpe kunder med oppsett og igangkjøring av nettverksinfrastrukturer. På toppen av dette ligger selskapets visjon om «ubegrenset kommunikasjon» – ubegrenset og avbruddsfri nettverkstilkobling takket være førsteklasses produkter og helhetlige løsninger.

R&M er spesielt opptatt av landsdekkende bredbåndsforsyning med fiber, og mener at tilgang til stabile, sikre nettverksinfrastrukturer er like viktig som strøm- og vannforsyning.

Verdiorientert familiebedrift

«En sunn bedriftskultur, der felles verdier og bærekraft spiller en sentral rolle, har alltid vært en del av filosofien til vårt familieeide selskap,» understreker Martin og Peter Reichle, selskapets andregenerasjonseiere.

De sikrer selskapets økonomiske uavhengighet gjennom Reichle Holding AG. Michel Riva, selskapets første eksterne administrerende direktør, har vært medlem av styret siden 2012.